2014'e Veda Etti

2014 Dünya Kupası Asya Kıtası elemeleri play-off maçında penaltılarda Ürdün'e yenilen Özbekistan, Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılma hakkını kaybetti.

Ürdün ile 6 Eylül'de deplasmanda oynadığı play-off ilk karşılaşmasında 1-1 berabere kalan Özbekistan, bugün Taşkent'teki Pakhtakor Stadı'nda oynanan rövanş karşılaşmasında, 5. dakikada Anzur İsmailov'un attığı golle öne geçti. 42. dakikada Ürdünlü futbolcu Said Murcan'ın attığı golle maçın ilk yarısı 1-1 bitti.

İkinci yarıda beraberlik bozulmayınca uzatmalara gidildi. Bu bölümde de takımlar gol atamayınca maç penaltılara kaldı. Ürdün, penaltılarda Özbekistan karşısında 9-8'lik üstünlük sağlayarak Dünya Kupası için play-off mücadelesi etmeye hak kazandı.

Özbek teknik direktör istifa ettiğini açıkladı

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Özbek teknik adam Mircelal Kasimov, takımın son ana kadar mücadele etmesine rağmen, yenildiğini kaydetti.

Milli takımın 2005 yılında olduğu gibi play-off maçında yenilmekten kurtulamadığını anımsatan Kasimov, maçın kazanılması halinde, takımın kazandığını, yenilmesi durumunda ise teknik direktörün kaybettiğini dile getirerek, "Tüm sorumluluğu üzerime alıyorum ve istifa ettiğimi belirtmek isterim" dedi.

Kaynak: AA