Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası

ERZİNCAN - Erzincan'da düzenlenen "Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası"nın ikinci gününde 42 ülkeden 127 sporcu uçuş yaptı.

Rüzgar nedeniyle ilk gün uçuşları iptal edilen şampiyonanın ikinci gününde, Ekşisu Çakırman mevkisinde off-road gösterileri yapıldı. Daha sonra 42 ülkeden 127 sporcu, Kesiş Dağı eteklerindeki 2 bin 30 rakımlı Çakırman Tepesi'nden atlayışlarını gerçekleştirdi.

Bazı sporcuların kalkış esnasında düştüğü görüldü.

Sporcuların 7 Eylül'e kadar sürecek uçuşları sonucunda, dereceye girenler belirlenecek.

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzincan'ın Doğu Anadolu'nun büyüyen marka şehri ve doğa sporlarının başkenti olduğunu söyledi.

Erzincan'ın bu tür faaliyetlerle ismini dünyaya duyuracağını belirten Karakelle, şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır da yarışmada uzun mesafeli denemelerin yapılacağını ifade ederek, "Erzurum'un Tekman ilçesine kadar gidilip tekrar geri gelinecek. Erzincan bu konuda merkez olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sadece yamaç paraşütünde değil, doğa sporlarının başkenti olma sloganı ve hedefinin de içini doldurmaya başladık" dedi.

Dünya Yamaç Paraşütü Federasyonu Başkanı Goran Dimitrovski ise gelecek yıl Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası Süper Finali'nin Güney Afrika'da yapılmasının planlandığını belirterek, "Önümüzdeki yıl ekim ayı için hava koşulları nedir bilemiyoruz. Seneye ekim ayı içinde gelip çalışma yapıp, hava koşulları, coğrafi olarak uygunluğu değerlendirildikten sonra burası için de bir çalışma yapacağız" diye konuştu.

Şampiyonaya Rusya adına katılan sporcu Daria Krasnova ise Erzincan'ın Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda önemli bir seviye olduğunu söyledi.

Sporculardan Muzaffer Dündar ise geçen yıl Türkiye şampiyonu olduğunu hatırlarak, "İnşallah, herhangi bir aksilik olmazsa kupaları kendi memleketimizde tutmak istiyoruz. Kazanmak istiyoruz. Ülkemizi elimizden geldiğince iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA