Tatvan Gençlerbirliği, Dersim’i 1-0’la Geçti

Bitlis’i Bölgesel Amatör Ligde (BAL) temsil eden tek takım olan Tatvan Gençlerbirliği Spor, Ziraat Türkiye Kupası Ön Eleme Turunda kendi sahasında konuk ettiği Tunceli takımlarından Dersim Sporu 1-0 mağlup edip bir üst tura yükseldi.

Orta hakemliğini Yavuz Çetin yan hakemliğini ise Fatih Aksoy ve Ekrem Gönülaçar’ın yaptığı karşılama Tatvan Şehir Stadyumunda oynandı. Karşılaşmanın ilk yarısı her iki takımın karşılıklı ataklarıyla çekişmeli geçerken, Tatvan Gençlerbirliği Spor genç orta saha oyuncusu Hacı Kılıçaslan ile maçın 22. dakikasında bulduğu golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Maçın ikinci yarısına etkili şekilde başlayan konuk ekip üst üste ataklar yaparken, maçın ikinci yarısında gol olmayınca maç ev sahibi ekip Gençlerbirliği Sporun 1-0’lık galibiyetiyle sonuçlandı.

Yoğun taraftar desteğiyle Ziraat Türkiye Kupası ön eleme turunda Dersim Sporu eleyerek bir süt tura geçmeyi başaran Gençlerbirliği Sporlu futbolcular maçın son düdüğünün çalmasıyla birlikte galibiyet ve tur sevincini taraftarlarıyla kutladı. Uzun süre sahada galibiyeti kutlayan futbolcular daha sonra Tatvan’da şehir turu attı. Taraftarlarında araçlarla konvoy yapıp destek verdiği galibiyet coşkusu ilçe merkezine kadar devam etti. İlçe merkezinde de sporcuları havaya kaldırarak sırtlarında taşıyan taraftarlar uzun süre Cumhuriyet Caddesi üzerinde hem tur hem de galibiyeti kutladı.

Maçtan sonra açıklamada bulunan Tatvan Gençlerbirliği Spor Kulübü As Başkanı Celal Yeşil, galibiyet için çok çalıştıklarını bu nedenle hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Türkiye Kupasında tur atlamanın sevinci ve gururunu bir arada yaşadıklarını ifade eden Yeşil, “Bu sezon ilk maçımıza çıktık. İlk maçımızda Ziraat Türkiye Kupası maçı oldu. Maç gayet güzel ve centilmenlik havasında geçti. Futbolcularımız maçta 90 dakika boyunca mücadele ettiler ve bu mücadelenin sonunda hem teknik heyete, hem yönetim kuruluna hem de taraftarlarımıza galibiyet coşkusu yaşattılar. İnşallah bu ilk galibiyetimiz oldu ve devamı gelecek. İnanıyorum ki biz bu takımla birlikte daha çok başarılara imza atacağız. Ve lig sonunda da bu takımı 3. ligde görürüz.” Diye konuştu.

Tatvan Gençlerbirliği Spor Kulübü Teknik Direktörü Recep Bayık ise, aldıkları galibiyetin önemine vurgu yaparak, “Şu anda mutluluğumu kelimelerle ifade edemiyorum. Takım olarak bu maça kenetlenmiştik. Bu günde maçtan galip ayrıldık. Çok mutluyuz.” Dedi.

Tatvan Gençlerbirliği Spor Kulübü Takım Kaptanı Emrullah Akıntı da, elde edilen galibiyeti taraftarlara armağan ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA