Sturridge Atıyor, Liverpool Kazanıyor

İngiltere Premier Lig'in üçüncü haftasında Liverpool, sahasında Manchester United'ı 1-0 mağlup etti.

Anfield Road Stadı'ndaki mücadeleye hızlı başlayan Liverpool, 4. dakikada Sturridge'in attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı. "Kırmızılar", Stoke City ve Aston Villa maçının ardından zorlu Manchester United karşılaşmasını da Sturridge'in tek golüyle kazanmasını bildi. Son şampiyon Manchester United, geçen haftaki Chelsea beraberliği sonrasında bu sezon ligdeki ilk yenilgisini aldı.

Manchester United karşısında bu sezon üçüncü golünü atan 24 yaşındaki İngiliz futbolcu, Liverpool ile Manchester United arasında bugüne kadar oynanan maçlarda "Kırmızılar"ın 50. golünü kaydetti.

Liverpool'da Steven Gerrard ve Robbie Fowler, bugüne kadar 6'şar kez Manchester ekibinin ağlarını havalandırırken, bir dönem Liverpool forması giyen Fenerbahçeli Kuyt ise "Kırmızı Şeytanlar"a 3 gol atma başarısını göstermişti.

2002-2013 yılları arasında Everton'ı çalıştırdıktan sonra bu sezon Manchester United menajerliğine getirilen David Moyes, kariyerinde hiç galip gelemediği Anfield Road deplasmanında yine kazanamadı. İskoç teknik adam, Everton'ın başındayken Liverpool deplasmanlarından 6 mağlubiyet, 6 da beraberlikle dönmüştü.

Liverpool'un Chelsea'den sezon sonuna kadar kiraladığı Victor Moses ile yeni kadrosuna kattığı savunma oyuncuları Mamadou Sakho ve Tiago Ilori, karşılaşmayı tribünden izledi. Evsahibi takımda Suarez geçen yıldan kalan cezası, Manchester Unitedlı Rooney ise sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroda yer almadı.

Anfield Road Stadı'nı dolduran binlerce taraftar, karşılaşma öncesinde 1959-1974 yılları arasında Liverpool'u çalıştıran efsane menajer Bill Shankly'nin 100. doğumgününü koreografi gösterisiyle kutladı.

Kaynak: AA