Samsunspor - Fethiyespor Maçının Ardından

Samsunspor, PTT 1. Lig’in 3. haftasında kendi evinde karşılaştığı Fethiyespor’u 2-0 yenerek evindeki ilk galibiyeti aldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, sahalarında ilk galibiyeti aldıklarını belirterek, “Kendi sahamızda ikinci maçımızı oynadık. İlk maçı çok talihsiz bir şekilde kaybettik. İkinci maçı deplasmanda kazandık ve üçüncü maçı da kendi sahamızda 2-0 iyi bir skorla kazandık. Bu maçın zor olacağını düşünüyorduk. Bundan sonraki maçlarında çok zor olacağını değerlendiriyoruz. Oyun disiplininden kopmadan mücadeleyi sonuna kadar sürdürerek ve mümkün olduğu kadar ekip ruhunu, arzusunu ve isteğini sahaya yansıtan bir takım olmak istiyoruz. Bunu bugün oyuncularım yaşattı. Bundan dolayı teşekkür ediyorum. İyi mücadele yaptığımız için kazandık. Dolayısıyla en sonunda yine goller bulabiliriz ve bir tane gol bulduk. Ekigho’nun kaçırmış olduğu pozisyonlar var. Daha değişik pozisyonlarımız var. Önemli olan bu mücadeleyi sahaya yansıtmak. Bu mücadeleden dolayı tüm oyuncularımı kutluyorum. Kazandığımız için de mutluyuz. İnşallah bir seri yakalarız ve bu seriyi de sonuna kadar sürdürürüz. İyi bir ekip ruhu oluşturmak, iyi bir ekip ruhunu yaşamak ve yaşatmak çok önemli biz bunu yaşıyoruz” dedi.

Galibiyeti Adnan Güngör ve bugün doğum günü olan oğlu Rüzgar’a armağan ettiğini ifade eden takım kaptanı Musa Aydın, “Geçen hafta aldığımız üç puan ve daha yukarılara çıkmak için bu maç bizim için önemliydi. Fethiyespor her ne kadar geçen hafta yara alsa da futbol sahada oynanıyor ve burada da gördük. Bizim adımıza zorlu bir mücadeleydi. İlk yarı ve ikinci yarı golleri bulup rahatladık. Buradan 3 puan aldığımız için çok mutluyuz. Bu seneki arkadaş grubu kaliteli ve karakterli oyuncularla beraber bir takım ruhu var. Buda beni çok sevindiriyor ve sahaya yansıyor. İnşallah bu arkadaşlığımızı ve takım ruhunu ilerleyen haftalarda daha da yukarıya çıkarıp Samsunspor’un hedefleri doğrultusunda yukarılara taşımak istiyoruz. Ayrıca bu galibiyeti de maçtan önce sakatlanan Adnan Güngör’e armağan ediyoruz. Bundan sonraki performansım daha da yukarı çıkacaktır. Ayrıca oğlumun Rüzgar’ın bugün doğum günü, bu golü ayrıca oğluma da armağan ediyorum” şeklinde konuştu.

Takımın ilk golünü atan Murat Akyüz ise, “İyi mücadele ettik. Biz haddimizi bilerek oynayan bir takımız. Eksikliklerimiz var. Hocamız bize bazı şeyleri gösteriyor ama bunları oturtturmak biraz zaman alıyor. Yolumuza devam ediyoruz. Ligde ikinci sahamızda ilk galibiyetimizi aldık. Bu galibiyetler ilerisi için bizi umutlandırıyor. Sahada daha iyi işler yapıyoruz. Kendi güvenimiz geliyor. Sahada daha iyi işler yapıyoruz. Önemli olan birbirimizi seviyoruz. Taraftara söyleyecek hiçbir şey yok. Taraftarın takıma olan sevgisi üst düzeyde. Bu taraftar Türkiye’de belirli kulüpler arasındadır” açıklamasında bulundu.

Ayrıca maç öncesi sahada ısınan Adnan Güngör, arka adalesinde çekme olduğu için son anda kadrodan çıkarıldı. Durumunun yarın çekilecek olan MR’dan sonra netlik kazanacak. Ayrıca Adnan Güngör’ün yerine sahaya ilk 11’de çıkan Taha’da maçta ayağından sakatlanarak ikinci yarı oyundan çıktı. Taha’nın da yarın çekilecek olan MR’dan sonra durumunu netlik kazanacak.

FETHİYESPOR CEPHESİ
Fethiyespor Teknik Direktör Mustafa Ceviz, Samsunspor’un yabancı oyuncularının etkili olduğunu ifade ederek, “Güzel bir karşılaşma oldu. Özellikle tribünler çok muhteşemdi. Samsunspor taraftarı çok iyi destek verdi. Biz buraya puan amaçlı gelmiştik. Oyun amacımızda önce puanı alalım ama golü bulursa, pozisyonları bulup değerlendirip ‘3 puan neden olmasın’ demiştik. İlk yarı fazla pozisyon vermedik. Yediğimiz golden önce bizim pozisyonumuz vardı. Ama Ufuk’un vurduğu top kaleci tarafından kurtarıldı. Fakat çok kolay kazanılan bir faul atışı var. O geldi bize karambolda gol oldu ve bizim moralimizi bozdu. İkinci yarı toparlandık ve daha öne çıkmaya başladık. Bize gelen pozisyonu değerlendiremedik ama özellikle Samsunspor’un ön tarafı etkili oldu. Yabancı oyuncuları etkiliydi. Talihsizde bir gol yiyerek 2-0 kaybettik. Ben galibiyetinden dolayı Samsunspor’u tebrik ediyorum. Taraftarı da müthiş destek verdi. Şuana kadar gördüğüm en iyi taraftarlardan birisi, tribünü doldurmaları da muhteşemdi. Biz moralsiz ve puansız dönüyoruz ama ben oyuncularımı tebrik ediyorum. Ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Bizim eksikliklerimiz de var. Biz geç toparlandık. Takımımızı geç tamamlıyoruz. Çok büyük hedeflerle başlamadık. Bu sene kalıcı olmak istiyoruz” diye konuştu.

Maça iyi başladıklarını belirten Fethiyesporlu oyuncu Artun Akçakın, “Bizde maça iyi başlamıştık. Samsunspor taraftarının da etkisiyle biraz baskı kurdu. O baskıdan çıktık bizde iyi oynamaya başladık. Orada bizde bir gol bulabilseydik bence maç daha farklı olabilirdi. Yediğimiz gole kadar çok iyi mücadele ettik. Hatta pozisyon da vermedik. Ama yediğimiz karambolden gol biraz direncimizi kırdı. Daha sonra toparlandık ama bir türlü sonuca gidemedik. Geçen her dakika bizim için sıkıntıya, strese girdi. Biz yeni bir takımız. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Önümüzdeki maçta 3 puan alıp, üzerimizdeki ölü toprağı atmak istiyoruz” dedi.

Kaleci Zekeriya Topayan ise, güzel bir maç olduğunu vurgulayarak, “Eksikliklerimiz var. Bunları Milli Takım arası düzelteceğiz. Fazla söyleyecek bir şey yok. Galibiyetinden dolayı Samsunspor’u tebrik ederim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA