Nihat Özdemir'den önemli açıklamalar

Fenerbahçe camiasının önde gelen isimlerinden Nihat Özdemir, CAS kararı ve Fenerbahçe’nin geleceği dair BEYAZ TV’ye önemli açıklamalarda bulundu…

CAS KARARI ADİL DEĞİL
Fenerbahçe, 3 Temmuz 'dan bu yana zorlu günler geçirmeye devam ediyor. O süreçten kurtulmayı başaramadık. CAS 'tan çıkan kararın adil olmadığını düşünüyorum. 2011-12 Şampiyonlar Ligi 'ne direkt katılma hakkımız olmasına rağmen maalesef UEFA 'nın yazdığı yazıyla TFF, bizi bu haktan men etti. Ben bu karara bir şey demiyorum. Ama bizim o 1 yıl Şampiyonlar Ligi 'ne direkt katılmama hakkımızın bugün hiçbir ceza içerisinde sayılmamasını haksızlık görüyorum.

KONGRE KARARINI DESTEKLİYORUM
Aziz Yıldırım 'ın aldığı seçimli olağanüstü kongre kararını destekliyorum. Taraftar, medya ve takımın gerçek sahibi olan kongre üyelerinin düşüncesi nedir? İlkinde olmaz ama ikincisinde 2 Kasım 'da tüm kongre üyelerinin büyük çoğunlukla yapmasını bekliyorum. Kongre üyelerinin düşüncelerini açık şekilde ortaya koymalıdırlar. Fenerbahçe 'nin yolu, gideceği sürecin bu kongrede belli olmasını bekliyorum. Kongre üyeleri bu duruma önem vermek zorunda.

AZİZ YILDIRIM EN FAYDALI BAŞKAN
Aziz Yıldırım 'ın bu kadar zaman tecrübesi var. Fenerbahçe 'ye geldiği günden bu yana büyük katkıları oldu. Tesisleşme, amatör sporlara verdiği değer bütçeler vs. Kuruluştan bu yana Fenerbahçe 'ye katkı yapan başkanlar arasında en ön sırada yerini koruduğunu düşünüyorum. Kongre sonrası çevresinin nabzını tutarak hem kendisi hem Fenerbahçe için en iyi kararı verecektir.

BAŞKANLIĞI DÜŞÜNMÜYORUM
Benim Fenerbahçe Başkanlığı gibi düşüncem yok, olmadı da. Ben Fenerbahçe 'de Başkan Vekilliği yaptım. Aziz Yıldırım 'ın yardımcılığını yaptım. 3 Temmuz sürecinde başkan olmadığı için 11 ayda Fenerbahçe Başkanlığı 'nı onun adına yürüttüm. 11 ayda önemli kararlar aldık, sıkıntılı bir süre geçirdik. Şahsım olarak başkanlık gibi düşüncem yok.

AZİZ YILDIRIM KARARINI VERMELİ!
Fenerbahçe Başkanlığı 'nı yapacak çok insan var. Ama burada karar Aziz Yıldırım 'ındır. Aziz Yıldırım devam edip etmeyeceği konusunda gerçek kararını verdikten sonra ancak adayların çıkabileceğini düşünüyorum. Aziz Yıldırım çıkıp devam ediyorum bu süreci sonlandırmak için çalışacağım derse hak onundur. Fenerbahçe de onunla devam eder.

FENERBAHÇE 15 YIL İLERİDE OLABİLİRDİ
Fenerbahçe, 3 Temmuz sürecini yaşamasaydı belki de 10-15 yıl ileride olacaktı. Hem takım kadroları hem amatör hem basketbol hem tesisleşme hem bütçesel yönden bugün bulunduğu yerden 15 yıl daha ileride olabilirdi.

CAS KARARINA SAYGI GÖSTERMELİYİZ
Ben ve Ali Koç 'un gitmemizin en büyük nedenlerden biri UEFA 'nın TFF 'ye yazdığı yazıyla bizim Şampiyonlar Ligi 'nden men edilmemiz. İkincisi CAS davasından niçin çekildiğimizi anlatmak. Orada da iyice anlattık bunu. Demek ki bu yargıyı yapanların takdirleri buymuş. Adil değil ama saygı göstermeliyiz.