Milli Basketbolcu Sinan Güler'in Açıklaması

İSTANBUL - EMRAH OKTAY - A Milli Basketbol Takımı oyuncularından Sinan Güler, 2013 Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sinan Güler, 4-22 Eylül tarihlerinde Slovenya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'yla ilgili olarak, "Avrupa Şampiyonası için Slovenya'ya gittiğimizde başarılı olabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Karşılaşmaları tek tek düşünerek, sahada varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız" dedi.

Yaklaşık 45 gündür kampta bulunduklarını ve takımın form durumunun artarak şimdiki durumuna geldiğini belirten 1,92 metre boyundaki deneyimli oyuncu, "40-45 gündür kamptayız ve performansın yavaş yavaş artması ve belli bir seviyeye gelmesi normal. Fiziksel yoğun bir antrenman programından çıkıp, maçlar oynamaya başlayınca sahada gösterdiğimiz performans arttı. Özellikle İstanbul'da oynadığımız Spor Toto World Cup'ta yaptığımız en iyi şey savunmada gösterdiğimiz performans. O performans bizim daha iyi basketbol oynamamızı sağlayacaktır" diye konuştu.



- "Antrenörün kadro seçimine ve vereceği görevlere saygı duymalıyız"



Başantrenör Bogdan Tanjevic'in kadro seçimiyle ilgili yapılan eleştirilere değinen Sinan Güler, deneyimli çalıştırıcının tercihlerine saygı duymaları gerektiğini vurguladı.

Milli oyuncu, kendisine verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağını anlatarak, "Türk basketbolunun ve kadronun geneline bakıldığında 'Alınsa daha iyi mi olurdu?' denilecek guardlar var ama bu noktada antrenörün kadro seçimine ve vereceği görevlere hepimiz saygı duymalıyız. Guard pozisyonunda görev alacak oyunculardan biri olarak, verilen görevi en iyi şekilde yapabilmek için sahaya çıkacağım. Dışarıdan yapılan eleştiriler ise kendi bakış açılarından doğru olabilir" ifadelerini kullandı.



- "Bu Avrupa Şampiyonası, dünya basketbolunun en çekişmeli turnuvası olabilir"



D Grubu'nda Yunanistan, Rusya, İtalya, Finlandiya ve İsveç'le zorlu maçlara çıkacaklarını kaydeden 30 yaşındaki oyuncu, şampiyonanın, dünya basketbolunun en çekişmeli organizasyonu olabileceğini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Zor bir grupta mücadele edeceğiz ama kimse oynayacağımız maçlara 'erken final' dememeli. Bana göre bu Avrupa Şampiyonası, dünya basketbolunun en çekişmeli turnuvası olabilir. Şampiyonluk maçı yapacak takım, 18 günde 11 karşılaşmaya çıkacak. Avrupa'nın en iyi ekiplerinde oynayan ve NBA'den gelen oyunculara sahip takımlar var. Oynanacak maçlar hiçbir takım için kolay olmayacaktır. Zaten kolay da olmasın. Sporun keyfini en iyi şekilde çıkarabileceğimiz maçlar geçmesini diliyorum. Bizim açımızdan önemli olan ise takım olarak kenetlenmemiz ve maç maç düşünüp ilerlememiz. Sahaya çıktığımızda en iyi basketbolu ortaya koyacak inancı kendimizde bulmalıyız."

Kaynak: AA