Medical Park Antalyaspor, Bursaspor Maçının Ardından

Bursaspor Teknik Direktörü Chırıstoph Daum, takımın performansından ve alınan üç puandan mutlu olduğunu belirterek, “ Futbolcularım 2 günlük izni hak ettiler” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 3. hafta karşılaşmasında Medical Park Antalyaspor sahasında ağırladığı Bursaspor’a 2-1 mağlup oldu.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, oyuna iyi başladıklarını ve golü de bulduklarını kaydederek, “ Ondan sonra yapmamıza gerekenler vardı. Top bizde kalacaktı. Daha fazla pas yapacak geriye yaslanmayacaktık. Rakipte dezavantajla üzerimize gelecek ve boş alanlarda hızlı oyuncularımızla farka gidebiliriz diye düşünüyorduk. Ama bugün bunların hiçbirini yapamadık. Geriye fazla yaslandık. Alan daraltamadık. Ayağımızdaki topların yüzde 60’ını rakibe kaptırdık. Böyle olunca sıkıntılı anlar yaşarsınız. Eksikliklerimiz gördük. Ama yaptığımız iyi şeylerde var. Milli maç arasında eksikliklerimizi gidereceğiz. Ondan sonraki maçlara hazırlanacağız” dedi.

Santrafor transferi olacak mı? Sorusuna Aybaba, “ Elimizde iyi hücum oyuncuları var. Onların düşük olan performanslarını geliştireceğiz. Transferler ilgili çalışmalarda devam ediyor” dedi.

Kırmızı beyazlı futbolcu İbrahim Dağaşan ise sahalarında mutlak kazanmaları gereken bir maçı kaybettiklerini ifade ederek, rakiplerini kutladıklarını söyledi.

Sahada yeteri kadar efor sarf edememekten yakınan İbrahim, “ Zaman zaman sahada iyiydik. Daha iyi oynayabilirdik. İyi oynamadığımız için çok üzgünüz. Ligde hakettiğimiz yerde değiliz. İyi bir başlangıç yapamadık. Umarım ilerleyen haftalarda bize yakışan futbolu oynarız. Ve üst sıralara tırmanırız. Sıcak havada bizleri olumsuz etkiliyor” dedi.

Kırmızı beyazlı futbolcu Ferdinand, ilk yarı iyi oynadıklarını ve pozisyonlarda bulduklarını hatırlatarak, “ İki tane saçma sapan beklemediğimiz goller yedik. İkinci yarı rakibin oynamasına izin verdik. Onlar oynayınca da bu sonuç kaçınılmaz oldu” dedi.

YEŞİL BEYAZLI CEPHE
Bursaspor Teknik Direktörü Chrıstoph Daum, ligde her iki maçta da geriye düşmelerine rağmen oyunu çevirebilmenin önemli olduğunu kaydetti.

Pozitif mücadelelerin sonunda futbolcularının oyunun sonlarına doğru hem fiziksel hem de mental olarak düştüğünü ifade eden Daum, “Bütün Bursaspor taraftarları bu takıma gururla bakabilir. Düzelteceğimiz yerler var. Forvete gol pozisyonlar hazırlamayı daha iyi yapabiliriz. Maçın sonuna doğru 3'lü defansa döndük. O nedenle maç bizim için son dakikalarda rahat gitmedi. Ama takımıma kızgın değilim. Buna hazırlanmamıştık” dedi.

Rakiplerinin bir pozisyonda gole çok yaklaştığını kaydeden Daum, “ Ama şans yanımızdaydı. Bu golü yemiş olsaydık, bizim ürettiğimiz gol pozisyonlarının gole dönüşmemesi sonuç için önemli olurdu. Ama takımımı kutluyorum. İki günlük izni hak etti. Lig başında 4 puan aldığımız için mutluyum. Tamamen önümüzdeki maçlara bakacağız. Galatasaray karşısındaki performansı Beşiktaş karşısında da görmek istiyorum. Daha çok çok işimiz var. Bu yol iyi bir yol, iyi görünüyor. Herkese buradan teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yeşil beyazlı futbolcu Şamil Çinaz, Galatasaray maçında kaybettikleri puanları bugün aldıklarını belirterek “ Maçta yenik duruma düşmemize rağmen kopmadık. Yüzde yüz gol pozisyonlarımız oldu. Skoru 2-1’e getirdik. Maçın sonunda baskı yedik ama önemli olan 3 puanı almaktı” diye konuştu.

Yeşil beyazlı Şener Özbayraklı ise iki haftadır sahada iyi mücadele ettiklerini ifade ederek, “ Ama galip gelemiyorduk. Antalyaspor deplasmanı zor deplasmandır. Bizim galibiyete ihtiyacımız vardı. 2 haftadır galip gelemiyorduk. Beşiktaş maçını kazanıp çıkışımıza devam etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA