Kardemir D.Ç Karabükspor-gençlerbirliği Maçının Ardından

Kardemir D.Ç. Karabükspor evinde ağırladığı Gençlerbirliği’ni İlhan Parlak’ın penaltı golüyle 1-0 mağlup etti.


Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, önceki haftalar göre iyi bir görüntü vermediklerini belirterek, “Hücum hattında da hareketsiz kaldık. Bu nedenle topu rakibe verdik, yaptığımız hamleler oyunu kontrol etme şansı verdi. İkinci yarıda oyun anlayışımıza yakın futbol oynadık. Son dakikada penaltıyla golü bulduk. Bundan sonra da aynı ciddiyetle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Kafkas, takıma bir iki gün içerisinde bir tane santrafor alacaklarını söyledi.

Karabükspor’un yeni transferi Pedersen ise, “Maçı kazandığımız için mutluyuz, ilk yarı kötü futbol ortaya koyduk, fakat iyi futbolcularımız var. İlk maçımda üç puanla başladığım için mutluyum. Türk taraftarlarının ne kadar tutkulu olduğunu tüm dünyada herkes biliyor, gerçekten büyülendim taraftarları görünce, Tugay Kerimoğlu ile oynadığım için tüm bilgileri de ondan almıştım. Onların desteği ile oynuyoruz, ileride büyük bir takım olacağız. Oynadığım tüm takımlarda duran topları ben kullanıyordum, bugün ilk maçım olduğu için kendi inisiyatifim değil hocanın inisiyatifi ile ben kullandım” diye konuştu.

Başarılı bir oyun sergileyen Karabüksporlu Mabiala, “Herkesin gördüğü gibi ilk yarı kötü başladık, bu oyun 45 dakika devam etti. İkinci yarı iyi futbol ortaya koyup şansımızın da yardımıyla golü bulduk, milli takım arasına gireceğiz, bu araya iyi değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

GENÇLERBİRLİĞİ CEPHESİ
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısına Metin Diyadin katılmazken, Diyadin’in yerine yardımcı antrenör Cenk Özcan, katıldı.

Hakem kararlarını eleştiren Özcan, “Maçın ilk devresine iyi başladık. 3-4 tane net pozisyon vardı, bunları değerlendiremedik. Çifte standart mı yoksa yanlış kara mı desem bilemiyorum, hakemin yanlış kararları son dakikaya kadar devam etti. Son dakikada penaltı oldu. Arkadaşlarımızı yürekten kutluyoruz. Çok iyi mücadele ettiler” dedi.

Gençlerbirliği oyuncusu Oktay Delibalta ise, iyi mücadele ettiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Buradan sıfır puanla dönüyoruz, üzgünüz. Üç puanı hak ettiğimiz bir maçtı. Bir puanla da dönebilirdik ama mağlubuz, çok üzgünüz. Agresif oynamak zorundasınız, Karabükspor ile deplasmanda oynuyorsunuz. Pas yapan bir Gençlerbirliği vardı, son dakika gelen bir penaltı üzgünüz.” İyi pas yapan ve iyi bir futbol oynayan Gençlerbirliği olduğunu belirten Stancu ise, şunları söyledi:
“İlk yarı çok iyi futbol oynadık, iyi pas yapan, futbol oynayan bir Gençlerbirliği vardı, yakaladığımız şansları değerlendiremedik. İkinci yarıya da iyi başladık, şanslar yakaladık fakat hakem penaltı verdi, Penaltı dışında verilmeyecek fauller ve duran toplar vardı, sonuçta mağlup olduk bunun için üzgünüz.”

Kaynak: İHA