I Kehf Karakucak Güreş Festivali

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesinde 42. Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş Festivali yapıldı.

Festivale Ankara, İstanbul, Adana Osmaniye, Artvin, Erzurum, Tokat, Kahramanmaraş ve çevre ilçelerden gelen yaklaşık 470 güreşçi ve katılımcılar Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde toplananarak külliyenin taç kapısı önünde dua etti.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Afşin Çim Güreş Sahası'nda düzenlenen güreşler öncesi yaptığı konuşmada, centilmence, spor kurallarına uygun bir şekilde mücadele eden sporcularla er meydanında birlikte bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileriyle yapılan görüşmeler neticesinde Kahramanmaraş'ın sporcular için milli kamp alanı olarak kullanılacağını ifade eden Ramazanoğlu, "Bunun için kentte yer tespit çalışması yapılıyor. Bundan sonra Kahramanmaraş, milli takım sporcularımızın kamp yapacakları en önemli merkezlerden biri haline gelecektir" dedi.

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ise 42 yıldır sürdürülen etkinliğin bir rekor olduğunu belirterek, "İnşallah dünya çapında bir karakucak organizasyonu gerçekleşir, şampiyonlar çıkartırız" dedi.

-Başpehlivandan "Rabia" işareti

Renkli görüntülerin yaşandığı şampiyonada minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde 470 sporcu yer aldı.

Güreşler sonucunda başpehlivanlığı İsa Göçen'i yenen Enes Bandırma elde etti. Bandırma, "Rabia" işareti yaparak Mısır'da yaşanılan olaylara tepki gösterdi.

Öte yandan güreşlerin yapıldığı Afşin Çim Güreş Sahası'na 1989-1999'da Afşin Belediye Başkanlığı yapan ve 2010 yılında hayatını kaybeden Ergün Ertekin'in adı verildi.

Etkinliğe, Afşin Kaymakam Vekili Ahmet Akyürek, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç ile davetliller ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA