Gakgoşlar'ın İngiliz Golcüsü Luke Moore, Türkiye'de Mutlu

ELAZIĞ - EMRAH GÖKMEN - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Elazığspor'un yeni transferi Luke Isaac Moore, futbol kariyerini Türkiye'de sürdürecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Elazığspor'un İngiltere Premier Lig takımlarından Swansea City'den transfer ettiği 27 yaşındaki golcü oyuncu Luke Moore, AA muhabirine yaptığı açıklamada, profesyonel futbol hayatına 2003 yılında İngiltere'nin Aston Villa takımında başladığını söyledi.

Wycombe Wanderers, West Bromwich Albion ve Derby County'de forma giydiğini belirten Moore, son olarak Swansea City'de top koşturduğunu ifade etti.

Elazığspor'a transfer olmasının kendisini mutlu ettiğini dile getiren Moore, Spor Toto Süper Lig'i çok iyi bilmediğini ancak Türkiye'ye gelmeden önce Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi büyük takımları tanıdığını kaydetti.

Spor Toto Süper Lig'in zor bir lig olduğunu belirten Moore, "Özellikle fizik anlamında zor, mücadeleci bir lig ama burada olmaktan memnunum'' dedi.

-Alpay Özalan'ın eski takım arkadaşı

Eski milli futbolcu Alpay Özalan'ın Aston Villa'dan takım arkadaşı olduğunu ancak Süper Lig'i yakından takip etmediği için pek fazla Türk oyuncu tanımadığını dile getiren Moore, Didier Drogba ve Wesley Sneijder gibi ünlü isimlerin gelmesiyle Süper Lig'in kalitesinin daha da arttığını vurguladı.

Elazığspor ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Moore, bordo-beyazlı ekipte başarılı olmayı hedeflediğini aktararak, şunları söyledi:

''Takım olarak, geçen seneki performansımızdan daha iyi bir performans sergilemeyi hedefliyoruz. Ben de kişisel becerim ve çabalarımla takıma katkı sağlamak istiyorum. Türkiye'de olmaktan son derece mutluyum. Ben her zaman yurt dışında oynamak istiyordum. Benim için Türkiye'de bulunmak mutluluk verici."

Kaynak: AA