Ertuğrul Sağlam Yeğeninin Sünnetine Katıldı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, memleketi Akçakoca'da yeğeninin sünnet düğününe katıldı.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Akçakoca'nın Beyhanlı köyünde ağabeyi Atilla Sağlam'ın oğlu Ahmet Yılmaz Sağlam'ın sünnet törenine katıldı.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ertuğrul Sağlam, "Lige Bursaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarıyla başladık. Böyle bir lig başlangıcını kimse istemez ama bunu bir avantaja dönüştürmek istedik. Biraz başardık gibi geliyor. Özellikle Bursa galibiyeti daha sonra Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarındaki ortaya konulan futbol oyuncuların isteği arzusu, kazanmak için futbolcularımızın sahaya yansıtmaları ve gelecek için uygulamaları açıkçası umutlandırdı. Eksiğimiz şuydu; pozisyonları değerlendiremedik, puana dönüştüremedik. Buna futbol şansızlığı diyorum. Şansız 2 maç yaşadık. Ama biz böyle oynamaya mücadele etmeye devam edersek, bu arzularla oynarsak bu puanların yansıyacağını düşünüyorum. Şu an gayet iyi durumdayız. Gayet iyi yoldayız, gençlerimiz takıma girmesi sorumluluk alması, tecrübeli olan oyuncularla adaptasyonu iyi bir takım olgusunu ortaya koyuyoruz. Eskişehir için çok iyi bir sezon geçeceğine inanıyorum. 2 tane takviyeye ihtiyacımız var bu transferleri yapmak istiyoruz. Yönetim ve Başkanımızda arzulu takviye yapacağız" dedi.

Anadolu takımlarınında değerli olduğuna değinen Sağlam, "Taraftarın desteklemesi çok önemli bir avantaj. Eskişehir'de bir kent birlikteliği var. Herkesin takımına destek olmasını diliyorum" diye konuştu.

Necati Ateş konusuna da değinen Sağlam, "Necati şansızlık yaşadı. Bundan sonraki dönemde böyle olacağı garantisi yok. Takımda iyi çalışıyor. Türkiye'de iyi bir santrafor. Önemli golcü, iyi karakterli, istekli, faal bir oyuncu, bundan sonra golleri olacaktır. Şansız bir döneme denk geldi" açıklamasında bulundu.

CAS'ın Fenerbahçe ve Beşiktaş kararı ile ilgili olarak ise Sağlam, "CAS'ın cezalandırmasına üzüldük. Ama bundan sonra neler yapmalıyız. Bu konu uzun zaman incelendi araştırıldı, bundan sonra nelerin Türk futbolu açısından yoğunlaşılması lazım. Bundan önceki dönemdeki hataları gerçekleştirmeden, Türk futbolunun geleceği açısından daha toplumun değer yargılarını içinde barındıran bir futbol anlayışı içerisinde geçmişi sorgulayarak değerlendirme şansımız var. Geleceğe bakmak lazım" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin Topuk Yaylası'ndaki tesislerin yayılması gerektiğini belirten Sağlam, "Bu tür tesisler örnek olmalı. Kış sezonunda özellikle Antalya'da falan ciddi bir futbol turizmi yaşanıyor. Bu tesisleri yaparken bir çok takımında kullanımına açmak lazım ki bizlerin yurt dışına gitmesi yerine veya yurt dışındaki takımların Türkiye'ye gelmesinde fayda sağlayacaktır. Bu tesisleri yaymak gerekiyor" ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA