Beşiktaş Ligde 3’te 3 Yaptı

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında kendi sahasında Gaziantepspor’u 2-0 mağlup ederek ligde 3’te 3 yaptı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic çok iyi gayret gösterdiklerini söyleyerek, “Taraftarlara teşekkür ediyorum. Harika destek verdiler. Gaziantepspor oynama niyetiyle gelmiş. Oyuna azimli ve baskılı başladık. Birkaç hata yapsak da bu, tempoyu etkilemedi. İki gol gelince bizim kontrolümüzde oyun gitti. İkinci yarıda çok iyi performans sergiledik. Tek sorun üçüncü veya dördüncü golü atamamaktı. 2-0 riskli bir skordu. Gol yeseniz terse dönebilirdi” dedi.

Bilic, “Sosyalist biri için takımın oyunu ne kadar toplumsal?” yönündeki soruya, “Takım olarak oynuyoruz. Zaten buradaki felsefe, güç halkındır. Oyunculara bunu anlatmaya çalışıyorum. Takımda zenginler ve fakirler yok, sınıflar yok. Sınıfları ortadan kaldırarak, gücü halka vermeye çalışıyoruz. O bakımdan sosyalist bir takım yaratıyorum diyebilirim” cevabını verdi.

Bilic sol bek transferiyle alakalı olarak ise, “Gerçekten inanılmaz bir şey. Türkçede üç dört kelime öğrenmiştim. Bir de sol beki öğrendim. Hala bitirmeye çalışıyoruz. Bitirmeye çalıştığımız bir transfer söz konusu. Finansal olarak harika olmadığımızı sizler de biliyorsunuz. İkincisi, hala kullandığımız bazı oyuncular var. Biri Ersan, birkaç maç görev verdik. Beni memnun etti. Hutchinson iyi performans ortaya koydu. İyi seçenek ortaya çıkarsa bu transfer gerçekleşecek. Bu transfer gerçekleşirse harika olur. Ama gerçekleşmezse de sorun teşkil etmeyecek. Hiçbir oyuncuyu satın almak için hareket etmeyiz” yorumunda bulundu.

Lig konusunda görüşlerini aktaran Bilic, “Hem iyi hem zor bir lig. Maçların çoğunu izliyorum. Lig bana da keyif veriyor. Üç galibiyetle başladık, daha iyisi olamazdı. Temel üzerine inşa edip yola devam etmeye çalışacağız. Önümüzde uzun bir yol var, gitmek istediğimiz yerin uzağındayız. Sıkı çalışmaya devam edip, isteğimizi ve şevkimizi sürdürüp, disiplini korumaya çalışacağız. Olumlu sonuçlar da gelmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

İbrahim Toraman'ın yanı sıra bazı oyuncuları değerlendirmemesi ile ilgili soruyu yanıtlayan Bilic, şöyle konuştu:
“Tüm oyuncular antrenmanlarda elinden geleni yapıyor. Ben de çok uzun
süre üst düzey uluslararası futbol oynadım. Hiçbir zaman takım atmofseri içinde kusursuzluğu yaratamazsınız. Oyuncuların tamamını memnun edecek atmosfer yaratmaya çalışıyorum. Kulüp en önemlisidir. Ben veya oyuncular kulüpten önemli değiliz. Takımın huzurunu bozacak, iyi gidişatını bozacak hareketlere izin vermem. Başarıyı getirecek huzur ortamıdır. Memnuniyetsiz her oyuncu bana gelebilir. Elimden gelenin en iyisini yaparak çözmeye çalışırım. İbrahim Toraman bizim kaptanımız ve liderimiz” şeklinde konuştu.

Maçta iki gol atan Hugo Almeida'nın sakatlığı konusunda ise Slaven Bilic, “Umarım ciddi sakatlığı yok. Form durumu çok iyi. İyi bir sağlık ekibimiz var. Gerekenleri yapacaklardır. Uzun süre sahalardan ayrı kalsaydı bile forvet transferi düşünmüyorum” açıklamasında bulundu.

Beşiktaş'ın Fransız futbolcusu Julien Escude, 2 haftada üst üste 4 resmi maç oynadıklarını belirterek, “Dolayısıyla bugün ilk golü atıp öne geçmek önemliydi. İlk golü bulduk, hemen peşinden ikinci gol geldi. Bu bizi olumlu etkiledi. İkinci yarıda rakibe pozisyon vermeden önemli bir maç kazandık. Burayı hasarsız geçtik ve liderliği sürdürdük” diye konuştu.

Geçen sezon fazla forma şansı bulamamasıyla ilgili bir soruya Escude, “Geçen sezon buraya geldiğimde 33 yaşında, deneyimli bir oyuncuydum. Geçen sezon da saha içi ve dışında elimden geleni yaptım ama çeşitli nedenlerle yeteri kadar forma şansı bulamadım. Bu sene de elimden geleni yapıyorum. Lige iyi giriş yapmamız çok önemli. Forma şansı buluyorum, takım iyi gidiyor, bu da özgüvenimi yükseltti” yanıtını verdi.

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Muhammed Demirci, son dakikalarda direkten dönen frikik vuruşuyla ilgili, “Gökhan Töre de kullanabilirdi, bana bıraktı, kendisine de teşekkür ediyorum. Heyecanlandım, direkten içeri gireceğini düşündüm olmadı. İnşallah önümüzdeki maçlarda gol atarım. Taraftarlarımızın desteği beni çok mutlu etti” şeklinde konuştu.

Maça çok iyi başladıklarını anlatan Muhammed, “Bunun sonucunda arka arkaya golleri bulduk. Sonra oyun disiplininden kopmadık. Her zaman kontrol bizdeydi. Galibiyet serimizi sürdürdüğümüz için mutluyum. Milli maçlar arasından sonra Bursaspor maçı var. Maç maç kazanıp hedeflerimize doğru yürümek istiyoruz” yorumunda bulundu

GAZİANTESPOR CEPHESİ
Gaziantepspor Antrenörü Bayram Bektaş, yenilgiden dolayı üzgün olduklarını belirterek, “İstediklerimizi tam olarak sahaya yansıtamadık. Hak etmedik. Kötü bir gol yedik. Kaptırdığımız toptan golü yedik. İkinci golü de seyredenler var, penaltı değilmiş. İstanbul'a 16 kişi geldik. Bir cezalı, bir sakat oyuncumuz var. Hamle yapacak oyuncumuz yok. Başkanımız bu hafta takviyeleri yapacak. Milli maç arasını iyi değerlendirip, Çaykur Rizespor maçında da inşallah 3 puanla tanışırız” dedi.

Gaziantepsporlu futbolcu Şenol Can ise penaltıyı çizgi hakeminin verdiğini ifade ederek, “Kolay verdi. Altıncı hakemler oyuna çok müdahale ediyor. Orta hakemlerin böyle kolay çalacağını zannetmiyorum” diye konuştu.

Kırmızı-siyahlı takımdan Binya da Beşiktaş'ın organize bir şekilde oynadığını söyledi.

Kaynak: İHA