Beşiktaş 2-0 Gaziantepspor

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda konuk ettiği Gaziantepspor'u 2-0 yendi. Beşiktaş bu galibiyetle puanını 9’a çıkararak haftayı lider kapattı.

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında lider Beşiktaş, sahasında Gaziantepspor ile karşı karşıya geldi.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 2-0 kazanarak liderliğini sürdürdü.

Karşılaşmada Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 28 ve 35. dakikada penaltıdan Hugo Almeida kaydetti. Bu golle kariyerinde 7. kez Gaziantepspor filelerini havalandıran Almeida, takımının bu haftayı da liderlik koltuğunda bitirmesini sağladı.

Öte yandan Almeida karşılaşmanın 69. dakikasında sakatlanarak maçı tamamlayamadı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş, 3 haftası geride kalan Süper Lig'de 3. galibiyetini alarak 9 puana yükseldi.

BILIC'TEN TEK DEĞİŞİKLİK


Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Spor Toto Süper Lig'deki Gaziantepspor maçında, son oynadıkları Tromsö karşılaşmasının kadrosundan bir değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Tromsö maçında ikinci yarıda oyuna aldığı ve bir de gol atan Oğuzhan Özyakup'u Gaziantepspor karşısında ilk 11'de görevlendiren Hırvat teknik adam, Ersan Adem Gülüm'ü ise yedek soyundurdu.

Ersan'ın yokluğunda, Tromsö maçının ikinci yarısındaki gibi Atiba Hutchinson'ı orta alandan savunmanın soluna çeken Bilic, forvet tercihini yine Hugo Almeida'dan yana kullandı.

ENERAMO YOK, PEKTEMEK KADRODA

Gaziantepspor karşısında Mustafa Pektemek 18 kişilik maç kadrosunda yer alırken, Micheal Eneramo ise kadroya dahil edilmedi.

İlk 11'de 5 yabancı oyuncu Sivok, Escude, Hutchinson, Fernandes ve Almeida görev yaptı. Dentinho 6. yabancı olarak yedek kulübesinde yer alırken, Pedro Franco ile Michael Eneramo ise yabancı futbolcu sınırlamasına takılan isimler olarak kadroya giremediler.

Beşiktaş'ta, Dentinho, Ersan Adem Gülüm ve Mustafa Pektemek'in yanı sıra Cenk Gönen, İbrahim Toraman, Necip Uysal ve Muhammed Demirci yedek kulübesinde oturdu.

BÜLENT UYGUN TRİBÜNDE

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, cezası nedeniyle Beşiktaş karşısında takımının başında sahaya çıkamadı.

Uygun, karşılaşmayı tribünden izlerken, takımın başında antrenör Bayram Bektaş yer aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Lig'de geçen hafta oynanan Gaziantepspor-Medical Park Antalyaspor maçında müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Bülent Uygun'a bir resmi karşılaşmada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 13 bin lira para cezası vermişti.

OYUN ÜSTÜNLÜĞÜ BEŞİKTAŞ'TA

Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş, rakip yarı sahaya oyunu yıkarak oyunun ilk dakikalarında üstünlüğü eline geçirdi.

Siyah beyazlı takımda bol pas yapan orta sahanın sürüklediği ataklar Almeida ve Olcay-Gökhan ikilisi ile tehlikeli pozisyonlara yol açtı.

ALMEIDA ÖNCE KAÇIRDI, SONRA ATTI

Maça hızlı başlayan taraf olan Beşiktaş, 26. dakikada en ciddi gol pozisyonunu Almeida ile gole çeviremezken, Portekizli golcü 2 dakika sonra skoru değiştiren isim oldu.

Dakikalar 28'i gösterdiğinde sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Fernandes, topu ceza alanına kadar taşıdı ve ara pasını Almeida'ya verdi. Almeida'nın penaltı noktası yakınlarından sert şutu ağlarla buluştu. 1-0

ALMEIDA BU KEZ PENALTI...

Beşiktaş, Almeida ile golü bulduktan sonra Gaziantepspor kalesine ataklarını hızlandırmaya başladı. İlk dakikalarda skoru lehine çevirmek isteyen siyah beyazlı takım, yine Almeida ile farkı ikiye çıkardı.

35. dakikada Fernandes'in sağ çaprazdan ceza sahasına girdiği anlarda Binya, Portekizli yıldızı düşürdü. Tartışılan kararın ardından hakem Ali Palabıyık tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Almeida, sert ve düzgün bir vuruşla kaleci Karcemarskas'ın çabalarına rağmen meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 2-0'lık Beşiktaş üstünlüğü ile sona erdi.

BEŞİKTAŞ RÖLANTİYE ALDI

İkinci yarıda skor üstünlüğünü eline alan Beşiktaş, Gaziantepspor karşısında orta alanda fazla top tutarak oyunu rölantiye aldı.

Almeida'ya atılan uzun toplarla rakip yarı alana da geçen Beşiktaş, ikinci devrenin ilk yarım saati Beşiktaş üstünlüğü ile geçti.

UYGUN VE BILIC'IN DEĞİŞİKLİKLERİ

Oyun kontrolünü eline alan Beşiktaş, oyuncu değişiklikleriyle yedek oyuncularına şans vermeye başladı. 69. dakikada Almeida'nın sakatlanıp oyun alanını terketmesinin ardından Mustafa Pektemek, 78. dakikada ise Olcay Şahan'ın yerine Muhammed Demirci oyuna girdi.

Dakikalar 87'yi gösterdiğinde ise Manuel Fernandes, yerini Necip Uysal'a bıraktı.

Gaziantepspor'da ise teknik direktörü Bülent Uygun, 46'da Ekrem Dağ'ın yerine Sernas, 64. dakikada Medunjanin'in yerine Turgut Doğan Şahin ve 65. dakikada Cenk Tosun'un yerine Muhammet Demir oyuna dahil oldu.

Kalan dakikalarda iki takım da skoru değiştiremedi ve Beşiktaş, sahadan 2-0'lık üstünlükle ayrıldı.