Altın Kiraz'ın Başpehlivanı Hasan Cengiz Oldu

Korkuteli 25. Geleneksel Altın Kiraz Pehlivan Güreşlerini, Hasan Cengiz kazandı.

Korkuteli ilçesinde 25. Geleneksel Altın Kiraz Yağlı Güreşleri'ne Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 27 başpehlivan olmak üzere toplam 497 pehlivan katıldı.

Korkuteli 100. Atatürk Stadyumu'nda sabah saat 10.00'da başlayan güreşlere Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, Çevre Belediye Başkanları, Siyasi Parti ilçe ve ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri ve güreş severler katıldı.

Güreş Komitesi Başkanı Belediye Başkanı Hasan Gökce, yaptığı konuşmada, "Korkuteli halkına Altın Kiraz Yağlı Güreşleri'ni ve ata sporumuzu yaşamak ve yaşatmak için bu yıl 25. kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu mutluluğu sizlerden gelen destek ve sevgiyle yaklaşımında bulunduğunuz katkılarınızdan dolayı gelenekselliğimizi komite olarak yapmaya ve yaşatmaya çalışacağız. Güreşlerimize Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden 27’si başpehlivan olmak üzre toplam 497 pehlivan katıldı" dedi.

Finalde, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 2. olan İsmail Balaban’ı yenen Korkutelili Hasan Cengiz, başpehlivan oldu. İsmail Balaban 2. olurken, Mehmet Yeşil Yeşil ve Recep Kara 3. oldu.

Başpehlivanlara ödüllerini Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Güreş hanım ağası Hatice Yapardudu verdi.

Hatice Yapardudu 110 bin TL vererek 2013 yılı 25. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin çayır ağası oldu.

Belediye Başkanı Hasan Gökce, güreşlere yaptıkları hizmetlerden dolayı protokol üyelerine plaket verdi.

Kaynak: İHA