2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na Doğru

Uzun yıllar Fenerbahçe Ülker'de forma giyen ve aktif spor yaşantısını tamamladıktan sonra da kulüpte takım menajerliğini yapan Bosna Hersekli basketbolcu Damir Mrsic, Slovenya'nın ev sahipliğinde 4-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesinde Türk Milli Takımı'na dair değerlendirmelerde bulundu.

Uzun oyunculuk kariyeri ve ardından üstlendiği takım menajerliği nedeniyle bugüne kadar ailesiyle yeterince vakit geçiremediğini ve tatilde olduğu için Türkiye'nin son hazırlık maçlarını yakından takip edemediğini belirten Mrsic, İstanbul'da düzenlenen Spor Toto World Cup 11 hazırlık turnuvasında Türkiye'nin Sırbistan'la oynadığı son maçı izlediğini söyledi.

Söz konusu turnuvada Belçika ve Hırvatistan'la mücadele eden ve final maçında Sırbistan'a yenilerek turnuvayı ikinci tamamlayan Türkiye'nin son derece kaliteli ve iyi oyunculara sahip olduğunu ifade eden Mrsic, ''En önemli konu sakatlıkların olmaması. Eğer, Türkiye A Milli Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'na tam kadro giderse, burada önemli bir sonuç alacaklarını ve son Dünya Şampiyonası'nda elde ettikleri ikinciliği koruyabileceklerini düşünüyorum'' diye konuştu.

-''Obradovic'in getirilmesi son derece doğru bir adım''

Mrsic, sezon başında Fenerbahçe Ülker'in başına getirilen Sırp teknik adam Zeljko Obradovic hakkında düşüncelerini paylaştı.

Obradovic'in takımın başına getirilmesinin Fenerbahçe Ülker'in ne kadar ciddi ve basketbola yatırım yapan bir kulüp olduğunu gösterdiğini kaydeden Mrsic, ''Obradovic'in getirilmesi son derece doğru bir adım. Obradovic'in, tecrübesi ve bilgisiyle başarılı olacağını ve Fenerbahçe'yi olması gereken yere, Avrupa'nın zirvesine taşıyacağına inanıyorum. Bana göre Fenerbahçe Ülker, gerek taraftar desteği gerese maddi açıdan bu güce sahip'' ifadelerini kullandı.

-"Teletovic Fenerbahçe'ye" iddiaları

Bosna Hersek ve Türkiye basınında son günlerde yer alan NBA'de Brooklyn Nets forması giyen Bosna Hersekli milli oyuncu Mirza Teletovic'in Fenerbahçe Ülker'e transfer olacağı yönündeki iddiaları da değerlendiren Mrsic, şunları söyledi:

''Fenerbahçe Ülker'de çalıştığım süre zarfında Mirza ile irtibat kurmuştum. Mirza'nın Fenerbahçe Ülker'e transfer olmasının iyi olacağını düşünüyordum. Aynı zamanda kendisi İstanbul'u da çok seviyor. Bu, hem kendisi hem de ailesi için iyi olurdu. İstanbul'dan Bosna Hersek'e seyahat etmesi, o dönemde oynadığı İspanya'dan çok daha kolay. Ancak, o dönemde bu transferi gerçekleştirememiştik. Mirza da kariyerine NBA'de devam etme kararı almıştı. Fenerbahçe Ülker'in, bana göre, Avrupa'nın en önemli dört numara'larından biri olan Mirza Teletovic transferinden vazgeçmemiş olması son derece normal.''

-''Mirza, Bosna Hersek Milli Takımı'nın anahtar ismi''

Ülkesi Bosna Hersek'in Avrupa Şampiyonası'ndaki şansını da değerlendiren Mrsic, Bosna Hersek'in oynayacağı maçlarda, takımın anahtar isminin Mirza Teletovic olacağını söyledi.

Mrsic, ''Her şey Mirza'nın etrafında gelişiyor. Bana göre, Mirza, milli takımımızın en iyi oyuncu ve Avrupa Şampiyonası'nda Bosna Hersek'in elde edeceği sonuç Mirza'nın oyununa bağlı. Onun bir oyuncu olarak, olgunlaştığı görüşündeyim'' diye konuştu.

Bosna Hersek A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Aleksandar Petrovic'e de övgüler yağdıran Mrsic, Hırvat teknik adamın hem oyuncu hem de antrenör olarak büyük bir isim olduğunu ifade etti.

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda, ülkesinin madalya kazanma ihtimalini de değerlendiren Mrsic, bunun için henüz erken olduğunu kaydetti.

Damir Mrsic, ''Öncelikle gruplardan çıkmalı ve daha sonrasında oynayacağınız maçlara odaklanmalısınız. Bana göre, Bosna Hersek Milli Takımı için en önemli husus, grupta oynayacakları ilk maçı kazanmaları. Bu, gerek oyuncuların kendilerine güvenmeleri, gerekse gruptan çıkma adına önemli bir adım olacaktır. Şampiyonada, Türkiye, İspanya, Yunanistan gibi takımlar var. Böyle bir ortamda madalya kazanmak hiç de kolay olmaz'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA