Trabzonspor'da Moraller Yerinde

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Dinamo Minsk karşısında takım olma yolunda önemli bir mesafe aldıklarını söyledi.

Teknik direktör Mustafa Akçay, Dinamo Minsk maçında takım olma yolunda önemli bir mesafe aldıklarını belirtti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında gittikçe bir takıma benzemeye başladıklarını belirterek, "Zor bir maç olacağı düşüncesi bizde vardı zaten. Bu maçın aslında turdan daha fazla bize verdiği bir takım değerler var. Takımımızın sahadaki duruşu, arzusu ve isteği, gittikçe bir takıma benzemeye başlamış olması bize verdiği değerlerdi. Ortak aklı biraz daha yükseltirsek, sahada kompakt bir görüntü veren, arzulu, istekli bir takım olarak duracağız. Bu maç o açıdan değerlendirildiğinde bize umut veren bir maç oldu. Aynı zamanda önemli bir günde, bayramda hem bize hem taraftarımıza, hem ülkemize ikinci bir bayram oldu. Problemlerimiz var. Bunları asla yok saymıyoruz. Üzerlerine gideceğiz. Pozisyon zenginliğimizin olmasına rağmen, ortak akılla birleştirip bunları gole çevirebilirdik. Vuruşlardaki problemleri gidermeye çalışacağız” dedi.

Turu geçtiğimiz için çok mutlu olduklarını belirten Mustafa Yumlu, "Maç için başka bir şey söylemeyeceğim. Buraya gelen taraftarımızdan Allah razı olsun. Bu mübarek günde bizi yalnız bırakmadılar. Bu turu onlara armağan ediyoruz. İnşallah son elemeyi geçerek gruplara kalmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Trabzonsporlu futbolcu Soner Aydoğdu, "Camiamıza bayram hediyesi vermek istiyorduk. Bunu da başardık. Önümüzde tek engel kaldı. Hepimiz Avrupa’da oynamak istiyorduk. Benim ve hepimizin hayali ve hedefi bu” dedi

Dinamo Minsk Teknik Direktörü Robert Maaskant ise müsabakanın orta sahada geçtiğini belirterek, “Trabzonspor karşısında başka şansımız yoktu. Orta sahada geçti oyun. Trabzonspor oyunu kendi sahasında kabul etmesi bizim işimizi zorlaştırdı. İlk 20 dakikada Trabzonspor baskını kıramadık ama diğer bölümlerde istediğim takım sahada mücadele etti. Oyuncu değişikliği zamanında yaptık. Ama yaptığımız değişikliklerle de sonuca ulaşamadık. Oyunun ikinci yarısında iki takımda açık bir oyun sergiledi ama iki takımda yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve maç bu şekilde sona erdi. Trabzonspor istediğini aldı. Oyuncu değişikleri yerindeydi. Malouda'nın oyuna girmesiyle açık futbol ortaya çıktı. Malouda mükemmel bir futbolcu ve sonuca gidecek gol pasları verdi ama bunlar gol olmadı" ifadesini kullandı.

Kaynak: İHA