Fenerbahçe’ye Dişli Rakip

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İngiltere’nin Arsenal takımı ile eşleşti.

UEFA’nın Nyon’daki merkezinde çekilen kurada Fenerbahçe Premier Ligi ekiplerinden Arsenal ile eşleşti. Sarı-lacivertli takım ilk maçı 20-21 Ağustos’ta İstanbul’da rövanş maçını ise 27 Ağustos’ta oynayacak.

Fenerbahçe’nin de yer aldığı Play-off turundaki eşleşmeler şöyle:
Olympique Lyon (Fransa)-Real Sociedad (İspanya)
Schalke 04 (Almanya)-Metalist Kharkiv (Ukrayna)
Pacos de Ferreria (Portekiz)-Zenit (Rusya)
PSV Eindhoven (Hollanda)-Ac Milan (İtalya)
Fenerbahçe-Arsenal (İngiltere)

İNGİLTERE'NİN KÖKLÜ TAKIMI ARSENAL
1996'dan beri Arsene Wenger'in başında olduğu İngiliz ekibi, 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası finaline çıkmalarına rağmen kupayı penaltılarda Galatasaray'a kaptırmıştı. 2002-2003 ve 2004-2005 sezonlarında ise iki kere daha FA Kupası'nı müzelerine götürmeyi başardı. 2003-2004 sezonunda da mağlubiyet almadan Premier League şampiyonluğunu kazanmayı başardı.

Arsenal, kazandığı 13 lig şampiyonluğu ile İngiliz futbolunda Manchester United ve Liverpool'dan sonra en çok şampiyon olan üçüncü takım oldu. Aynı zamanda, kazandığı 10 FA Kupası ile birlikte Manchester United'ın ardından bu kupayı en çok kazanan ikinci takım konumunda. Arsenal'ın başarılarında, aynı sezonda hem lig şampiyonluğunu hem de FA Kupası'nı 3 kere (1971, 1998, 2002) kazanma rekoru da bulunmakta. Arsenal, ayrıca 1993 yılında, İngiliz futbolunda ilk kez gerçekleşen bir olayla, aynı sezonda hem FA Kupası'nı hem de Lig Kupası'nı kazanarak tarihe geçmişti. 2006 yılında ise Şampiyonlar Ligi finaline çıkarak, bunu başaran ilk Londra ekibi olmuştu.

Maçlarını Londra’daki 60 bin kapasiteli Emirates Stadyumu’nda oynayan Arsenal’in kadrosunda; Cazorla, Walcott, Podolski, Ramsey, Sanogo, Gervinho, Rosicki, Wilshere gibi yıldız isimler bulunuyor.

Kaynak: İHA