Bundesliga'nın Açılış Maçı

BERLİN - Almanya Birinci Futbol Ligi'nin 2013-2014 sezonun açılış karşılaşmasında geçen sezonun şampiyonu Bayern Münih, sahasında Borussia Mönchengladbach'ı 3-1 mağlup etti.

Allianz Arena'da 71 bin biletli seyircinin izlediği karşılaşmanın ilk yarısına hızlı başlayan Bayern Münih, 12. dakikada Arjen Robben ve 16. dakikada Mario Mandzukic'in golleriyle 2-0 öne geçti.

Borussia Mönchengladbach ise buna 40. dakikada Dante'nin kendi kalesine attığı golle karşılık verdi ve skor 2-1 oldu.

Oyuncular soyunma odasına gitmeden Bayern Münih, iki önemli gol pozisyonu daha yakaladı ancak kaleci Marc-Andre ter Stegen gole engel oldu ve maçın ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısna da baskılı başlayan Bayern Münih'te 60. dakikada Toni Kroos'un yaklaşık 18 metreden çektiği şut yan direkten döndü.

Konuk ekip az sayıda gol pozisyonu yakalasa da bundan yaralanmadı.

67. dakikada Dominguez'in ceza alanında topu elle oynadığı gerekçesiyle hakem Bayern Münih'e penaltı verdi. Penaltı vuruşunu kullanan Thomas Müller'in şutu kaleci Stegen'den döndü ve top Robben'in önüne düştü. Robben ile ikili mücadeleye giren Dominguez topa koluyla müdahale edince hakem ikinci kez panaltı noktasını gösterdi. Bu sefer David Alaba penaltı vuruşunu kullandı ve 69. dakikada topu ağlarla buluşturdu: 3-1.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve maçtan Bayern Münih 3-1 galip ayrıldı.

Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Pep Guardiola Bundesliga'daki ilk karşılaşmadan 3 puanla ayrıldı.

Bayern Münih'te Bastian Schweinsteiger karşılaşmadan önce "Yılın en iyi futbolcusu" ödülü verilirken, Bavyera ekibinin yeni transferi Thiago hastalığı sebebiyle forma giyemedi.

Schweinsteiger da karşılaşmada 300. Bundesliga maçına çıktı.

Ligin ilk hafta karşılaşmalarına hafta sonu devam edilecek.

Kaynak: AA