Beşiktaş'ın efsane kaptanı vefat etti

Beşiktaş'ın efsane kaptanlarından Nazmi Bilge hayatını kaybetti.

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, kulübün efsane kaptanlarından ve divan kurulu üyesi Nazmi Bilge'nin vefat ettiği duyuruldu.

Açıklamada, 'Kulübümüzün efsane kaptanlarından ve divan kurulu üyemiz Nazmi Bilge'yi kaybettiğimizi üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kaptanımız Nazmi Bilge'nin cenazesi, 12 Ağustos Pazartesi günü saat 11.00'de Akaretler'de bulunan kulüp binamızda yapılacak törenin ardından, öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazıyla Teşvikiye Camisi'nden kaldırılacaktır. Değerli büyüğümüze Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz' denildi.

NAZMİ BİLGE KİMDİR?


Beşiktaş'ın unutulmaz kaptanlarından olan Nazmi Bilge, 10 Ekim 1934'te Trabzon'da dünyaya geldi. Trabzon Lisesi'ni bitirdikten sonra 2 yıl yüksek öğrenim gören Nazmi, dayısı ünlü futbol adamlarından Hasan Polat'ın desteğiyle Beşiktaş'a transfer oldu. 1962 yazında Altay'a transfer olana kadar Beşiktaş'ta çok başarılı bir performans çizdi.

İstanbul Ligi, Milli Küme, Federasyon Kupası ve Birinci Lig'de toplam 158 gol atmayı başaran Nazmi, 3 kez de A Milli Takım forması giydi. Bilge, futbolu bıraktıktan sonra Beşiktaş Yönetimi'nde de görev aldı.

Nazmi Bilge 1. Ulusal Lig'in kurulması ile Beşiktaş'ın ilk golünü atan futbolcudur. 21 Şubat 1959 günü, Beşiktaş'ın Altay ile oynadığı maçta iki gol atarak takımının bu yeni ligdeki ilk golü atmış oldu.