Uşak’ta Uluslar Arası Tenis Turnuvası Yapılacak

Uşak Belediyesi, Anadolu Ulaşım ve Raket Tenis Kulübü işbirliği ile 12 Ağustos ve 18 Ağustos tarihleri arasında 30 ülkeden yaklaşık 60 tenisçinin katılımı ile uluslar arası bir tenis turnuvası düzenlenecek.

Turnuva Huzur Park içinde yer alan kortlarda yapılacak. Konu hakkında bir basın toplantısı düzenlendi.

Uşak Belediyesi hizmet binası önünde düzenlenen basın açıklamasını Belediye Başkanı Ali Erdoğan yaptı. Uşak’ta böyle bir turnuvayı düzenlemenin kendileri için çok önemli olduğunu ileten Başkan Erdoğan, turnuvanın kente olumlu katkılar sağlayacağını vurguladı. Belediye olarak uzun zamandan bu yana tenis sporunun gelişmesi adına çalışmalar yaptıklarını anlatan Erdoğan, "Belediyemiz tenisin en iyi noktalara gelmesi ve vatandaşlar tarafından sevilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda sahalar yaparak bu sporun da daha çok sevilmesi ve yayılmasını hedeflemekteyiz. Şu an yaptığımız bu organizasyon yaptığımız çalışmaların bir meyvesidir” dedi.

Organizasyonu gelecek yıllarda devam ettirmek istediklerinin altını çizen Başkan Erdoğan, bu sayede Uşak’ın tenis konusunda söz sahibi şehirlerarasına gireceğine dikkat çekti. Yapılan organizasyonun kentin tanıtımı içinde önemli bir fırsat olduğunu aktaran Erdoğan,"Böyle uluslar arası organizasyonlar kentimizin tanıtımı içinde şüphesiz önem arz etmektedir. Gelecek yerli ve yabancı tenis severler kentimizi daha iyi tanıyacaklar ve gittikleri yerlerde anlatacaklardır” ifadesini kullandı.

Yapılacak organizasyonun her anlamı ile kente katkı sağlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Uşak Belediyesi olarak kentimizin sportif altyapısı için önemli bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmalarımıza kulüplerimizi de katarak çocuklarımız için güzel bir iş yapmış oluyoruz. Tenis sporu da bu kapsamda önem verdiğimiz sportif faaliyetlerdendir. Tenisin ilimizde sevilmesi adına belediye olarak bir çok çalışma yaptık. Tenis için yoğun olarak Huzur Park’ta çalışmalarımız oldu. Kapalı ve açık olmak üzere 4 kort yaptık. Kortlarımız uluslar arası organizasyonu kaldırabilecek niteliktedir. Biz bu nedenle ilk defa tenis organizasyonu yapmak istedik. Çalışmalarımız neticesinde 30 ülkeden birçok tenisçiyi içine katan bir uluslar arası turnuvayı ilimizde ilk defa gerçekleştiriyoruz. Böyle turnuvalar her bakımdan önemli yer tutmaktadır. İlimizdeki gençlerimiz de turnuvaları ve gerekli alt yapı görünce spora yönelecektir. İlimizde çocuklarımızın sporu sevmesi için alt yapı lazımdı. Daha sonrası eğitimci ve eğitilecek çocuk lazımdı. Ayrıca ailelerin de desteği önemliydi. Bunların tamamı şehrimizde var. yapılacak çalışmalar ile ilimizden yakın zamanda tenis konusunda milli sporcuların çıkacağına inanıyoruz. Ayrıca bu tür etkinlikler katılımcıları da göz önüne aldığımızda ilimizin tanıtımı için önemli bir yer tutmaktadır” dedi.

Kaynak: İHA