Dinamo Minsk Maçından Notlar

TRABZON - UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda sahasında Belarus'un Dinamo Minsk takımını konuk eden Trabzonspor'a taraftarları büyük destek verdi.

Maça bordo-mavili taraftarlar aşırı ilgi gösterdi. Ramazan Bayramı dolayısıyla kente gelen gurbetçi vatandaşların da ilgi gösterdiği maçın biletleri tükendi, taraftarlar Hüseyin Avni Aker Stadı'nı tıklım tıklım doldurdu.

Misafir seyirci tribünü haricindeki bütün yerleri dolduran yaklaşık 23 bin dolayında taraftar, takımlarına bordo-mavi bayraklarla coşkulu biçimde destek verdi. Karşılaşma öncesi müzik şöleni de yapıldı. Yusuf Cemal Keskin'in sunduğu organizasyonda Karadenizli 80 sanatçı söyledikleri şarkılarla taraftarları coşturdu.

-Akçay'dan zorunlu değişiklik-

Trabzonspor'da teknik direktör Mustafa Akçay 4. resmi karşılaşmasında ilk kez zorunlu olarak değişikliğe gitti.

UEFA Avrupa Ligi'nde Derry City maçları ve Dinamo Minsk ile oynanılan ilk maç olmak üzere 3 maçta aynı 11'i sahaya süren Akçay, bu kez Colman'ın kırmızı kart cezası nedeniyle Soner'e görev vererek tek değişiklik yaptı.

-Malouda yedek kulübesinde

Trabzonspor'un Chelsea'dan kadrosuna kattığı Florent Malouda, yedek kulübesinde yer aldı. Dinamo Minsk ile deplasmanda yapılan maçın ikinci yarısında oyuna girerek bordo-mavili takımın forması giyen Fransız oyuncu, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ilk kez çıktı.

Bir diğer transfer Jose Bosingwa ise 18 kişilik maç kadrosunda yer almayarak karşılaşmayı eşiyle birlikte tribünden izledi.

-11 yabancıdan 3'ü sahada-

Trabzonspor'un sözleşmeli 11 yabancı oyuncusu bulunmasına karşın ilk 11'de sadece 3 yabancı futbolcu yer aldı. Polonyalı oyuncu Adrian, Çek oyuncu Celustka ve Brezilyalı Henrique ilk 11'de sahaya çıkarken Malouda ve Alanzinho ise yedek kulübesinde oturdu.

-Bakan, Bayraktar da tribünde-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Çeşitli programlara ve bayramlaşma törenlerine katılmak üzere dün Trabzon'a gelen Bakan Bayraktar, protokol tribününden karşılaşmayı izledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulunun tamamına yakını da karşılaşmayı tribünden izledi.

Kaynak: AA