Abidal Monaco'nun Kaptanı Olmak İstiyor

ANKARA - - Fransa 1 Lig ekiplerinden Monaco'ya transfer olan Eric Abidal, takımında kaptanlık görevini üstlenmek istediğini söyledi.

FIFA'da yer alan haberde, Barcelona'da 6 sezon oynadıktan sonra profesyonel futbol hayatına 2000 yılında başladığı Monaco'ya dönen Fransız oyuncu, "Burada çok mutluyum, Hazırım ve arzu doluyum. Sahalarda kendimi göstermeye çalışacağım" dedi.

Geçen yıl başarılı iki karaciğer nakli operasyonu geçiren ve yeniden futbol hayatına dönmeyi başaran defans oyuncusu, kaptanlık kararını teknik direktör Claudio Ranieri'nin vermesinin üzerinde bir baskı oluşturmadığını vurgulayarak, "2000 yılından sonra durumum değişti. Artık 33'ümde olduğuma göre, sorumluluklarımı üstlenmeli ve kendimi buna hazırlamalıyım. Bu konuyu hocayla konuştum" ifadesini kullandı.

Bu sezon lige yeni çıkan Monaco'da yeni oyunculara 144,5 milyon avroluk harcama yapıldığını hatırlatan Abidal, "UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gelecek sezon katılmamız gerçekçi olmayan bir şey değil" değerlendirmesinde bulundu.

Hayallerin gerçekleşmesi için takımdaki herkesin çok çalışması gerektiğini hatırlatan deneyimli sol bek oyuncusu, "Takıma kazandırılan oyunculara bakılırsa, bunu yapabileceğimizin farkındayız. Aslında maçlara bazen favori olarak bile çıkabiliriz" diye konuştu.

Monaco'da bu sezon göstereceği performansla tekrar milli takıma seçilmek istediğini vurgulayan Abidal, kendini kanıtlamak istediğini ve bunun için çabalayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA