Karpatların Kraliçesi, Avrupa'da İzmir İçin Gol Arayacak

İZMİR - ALİ KORKMAZ - UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde son 32 takım arasına kalmak için ön eleme grubunda mücadele edecek Konak Belediyespor'un golcü oyuncusu Cosmina Duşa, gruptan çıkacak güçlerinin olduğunu söyledi.

Daha önce Romanya'da Olimpia Cluj ve Clujana takımlarıyla Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden 23 yaşındaki Cosmina, Şampiyonlar Ligi'nde 16 maçta 20 gol kaydetti.

Cosmina, geçen yıl Türkiye Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Konak Belediyespor'da 17 maçta attığı 32 golle takımının şampiyonluğunda önemli rol üstlendi. Bosna Hersek'te 8 Ağustos'ta başlayacak ön eleme grubunda Konak Belediyespor'un en büyük kozu olacak Cosmina, daha önce Rumen ekibi Olimpia Cluj'la bu seneki rakipleri Bosna Hersek'ten WFC SFK 2000'e 2 gol kaydetmişti.

Cosmina, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'te oynayacakları Şampiyonlar Ligi ön eleme grubu maçlarının zor geçeceğini bildiklerini, her ülkenin şampiyon takımlarıyla zorlu müsabakalar oynayacaklarını söyledi.

Gruptaki 3 rakiplerini geçmek için uğraşacaklarını kaydeden Cosmina, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle ev sahibi ekibin gücü ortada. Bizi en fazla zorlayacak ekip olduğunu düşünüyorum. Her şeye rağmen Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkacak gücümüz var. Ekip olarak tecrübemiz az olsa da ve birtakım kaygılarımız olsa da gerçek oyunumuzu sahaya yansıttığımız takdirde sonuca ulaşacağımıza inanıyorum. Nasıl oynadığımız ve şansın yanımızda olması da önemli."

Cosmina, Türkiye'de 2. sezonuna başladığını ve Türkiye Ligi'ni sevdiğini belirterek, "Ligde kimin kimi yeneceği belli olmuyor. O nedenle heyecanı yüksek bir ligde mücadele ediyoruz. Türkiye'yi ve İzmir'i de çok seviyorum. İlerde bir ev alıp, İzmir'e yerleşme düşüncem var" diye konuştu.

Kaynak: AA