Trabzonspor Forvet Transferine Kilitlendi

Fransız yıldız Florent Malouda ve Portekizli Jose Bosingwa'yı kadrosuna katarak beklentileri üst seviyeye çıkartan Trabzonspor, forvet hattına transfer etmeyi düşündüğü flaş isme kilitlendi.

Üç isim üzerinde duran Karadeniz ekibi oyunculara son teklifte bulunarak, gelecek olan cevabı beklemeye başladı.

Fred, Barrios ve Salomon Kalou üzerinde duran Karadeniz ekibinin kurmayları, yıldız golcülerden birine bordo-mavili formayı giydirmek için yoğun bir çaba harcadığı öğrenildi.
Geçtiğimiz sezonun izlerini silmeye çalışan Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de, Avrupa'da ve Türkiye Kupası’nda mücadele edecek alternatifli geniş bir kadro kurmak için 4 koldan transfer çalışmalarını yürütürken, Fransız yıldız Florent Malouda ve Portekizli Jose Bosingwa'yı kadrosuna katarak beklentileri artırdı. Burak Yılmaz'ın takımdan ayrılmasından sonra 3. bölgede golcü sıkıntısı yaşayan Trabzonspor, bu sezon başında ise UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma adına oynadığı 3 maçta 8 gol atarak, gol sıkıntısı yaşamadığını gösterse de bordo-mavili yönetim forvet hattına flaş bir isim daha transfer etmekte kararlı.

Bordo-mavili taraftarlar bu bölgeye Malouda ve Bosingwa gibi yine flaş bir isim bekliyor. Trabzonspor'un görüşmelerini kısa bir süre önce askıya aldığı Lukas Barrios ve Salomon Kalou ile yeniden temasa geçtiği öğrenildi. Kalou için Malouda ve Bosingwa'nın devrede olduğu belirtiliyor. Brezilyalı forvet Fred'e teklif getiren Trabzonspor, yaptığı teklife olumlu veya olumsuz bir cevap alamadığı oyuncunun süre istediği ifade ediliyor.

HACIOSMANOĞLU, "HENRİQUE BİZE FORVET ALMAYI DİYE ÇAĞRIDA BULUNUYOR"
Trabzonspor’un Brezilyalı oyuncusu Paulo Henrique, Avrupa'da oynadığı 3 maçta 4 gol atma başarısı göstermesi, forvet arayışı içinde olan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'un dikkatinde. Forma giydiği 3 maçta rakip kaleleri boş geçmeyen Brezilyalı oyuncu lig öncesi Avrupa'da göz doldurmaya devam ediyor.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, attığı gollerle 'Henrique bize forvet almayın' diye çağrıda bulunduğunu ifade ederek,"Trabzon'u en iyi şekilde temsil edecek bir takım kuracağız. Seçim sürecinde Trabzon’u Trabzonlu gibi temsil edecek bir takım sahada kuracağımızı söylemiştik. Önce kadromuzda yer alan mevcut oyuncularımızı yüreklendiriyoruz. Gelişen şartlar bize transferleri yapmaya itti. Çünkü bu şehir herşeyi hak ediyor. Ben yıllardan beri hep söylüyorum; bu şehre her futbolcu gelir yeter ki niyetiniz halis olsun. İki oyuncu aldık ancak çalışmalarımız var" diye konuştu.

DİNAMO MİNSK MERCEK ALTINDA
Malouda ve Bosingwa transferleriyle Avrupa'da iddialı bir takım haline gelmeyi hedefleyen Karadeniz ekibi, 3. ön eleme turunun ilk maçında deplasmanda 1-0 yendiği rakibi karşısında kazaya uğramak istemeyen Trabzonspor'da Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, rakip ile oynadıkları müsabakanın kasetlerini oyuncularıyla birlikte izleyerek sahada neleri doğru ve neleri yanlış yaptıkları üzerinde duracak. Rakibi 1-0 yenmelerine rağmen, karşılarında hazır ve kolay kolay rakibe boyun eğmeyen bir takım olduğunu, işlerinin ilk maçtaki gibi olmayacağını öğrencilerine aktaracak olan deneyimli teknik adamın, rakibin deplasmanda daha etkili oynayan bir takım olduğu bilgisini takımına kazandırarak, ilk maça göre daha dikkatli olmaları gerektiğini oyuncularıyla paylaşacak.

TRABZONSPOR'DA ALT YAPI KARMAŞASI
Trabzonspor'un alt yapısında yaşanan karmaşa keyifleri kaçırıyor. Futbol Koordinatörü Özkan Sümer'in görevine son verilmesinin ardından bu görev için Ömer Eyüpoğlu ile anlaşan ancak daha sonra bu isimlede yoluna devam etmeyerek son olarak Sadi Tekelioğlu ile anlaşması Trabzonspor'u alt yapıda şampiyonluklara koşturan isimlerle yolların ayırılmasına neden oldu. Hamit Cihan önderliğinde birçok başarılı teknik adamın görevine son verilirken, birçok teknik adamın da görev yerleri değiştirildi. Görevine son verilen teknik adamlar arasında geçtiğimiz yıl U18 takımını ve U15 takımını Türkiye Şampiyonu yapan hocaların görevlerine son verildiği öğrenildi.

Kaynak: İHA