Vali Akdemir Hedefi On İkiden Vurdu

Erzincan’da başlayan Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası kapsamında Osmanlı Okçuları gösteri yaptı.

Vali Abdurrahman Akdemir ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır ok attı. Kısa bir eğitim alan vali ve belediye başkanı hedefi on iki den vurdu.
Erzincan’da başlayan Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası kapmasında Çakırman Köyü yakınlarında kurulan yarışma alanı festival yerine döndü. 40 ülkeden 125 yamaç paraşütçünün katıldığı yarışma alanına ayrıca motosiklet festivali kapmasında Erzincan’da bulunan motosiklet sürücüleri, bisiklet derneği üyeleri, off-roadcıların yanı sıra Osmanlı Okçuları ve ciritçiler de katıldı.

Türk Hava Kurumu’na ait yamaç paraşütü pilotları da kısa bir gösteri uçuşu yaptı.

Halk oyunları gösterisi ile başlayan şampiyona da mehter takımının gösterisi yabancı sporcular tarafından ilgiyle izlendi. Kayseri’den gelen Osmanlı Okçuları alanda kısa bir gösteri yaptı. At üzerinde süratle ilerlerken belirlenen hedefleri ustalıkla vurdu. Gösteri öncesinde protokol üyeleri ok attı. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Vali Abdurrahman Akdemir ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, okçular tarafından verilen kısa bir eğitimin ardından ok ve yayları ellerine alarak ok atmaya çalıştı. Eğitimin ardından hedefin karşısına geçen Vali Akdemir ve Başkan Çakır, hedefleri on iki den vurdu.

Havanın aşırı rüzgarlı olmasından dolayı şampiyona uçuşları ertelenirken, bir açıklama yapan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası olarak düzenlenen organizasyona beraberinde tüm doğa sporlarını da eklediklerini belirterek, yaklaşık 500’e yakın misafir sporcunun bu etkinliklere katıldığını söyledi.

Başkan Çakır; “Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası’nda farklı denemeler yapılacak. Uzun mesafeli uçuşlar yapılarak, Erzurum’un Tekman İlçesine kadar uçacak olan pilotlar, tekrar geri dönecekler. Böyle mesafeli bir uçuş denemesiyle de bir ilke imza atılacak. Hiçbir kazaya mahal vermeden bu organizasyonu tamamlayacağız” diye konuştu.

Vali Abdurrahman Akdemir ise Erzincan’ın tarihinde ilk defa bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yaptığının altını çizerek; “Şampiyona bir hafta süreyle burada yapılacak. Doğa sporları tutkunları ve yamaç paraşütü sporcularının ilgileri bir hafta süreyle Erzincan’da olacak. Erzincan yamaç paraşütü ile merhum Valimiz Recep Yazıcıoğlu ile tanışmış, onu da rahmetle anıyoruz. 1995 yılında Erzincan yamaç paraşütü ile tanışmış ve o günden bugüne çeşitli festivaller, şenlikler ve şampiyonalar ile yamaç paraşütü kültürü burada oluşmuş” dedi.

Sporcu uçuşları rüzgar nedeniyle yarına ertelenirken, gün boyunca cirit gösterileri, motosiklet yarışları ve halka açık serbest atlayışlar devam ediyor.

Kaynak: İHA