Sanica Boru Elazığspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'in 3. hafta maçında Kayserispor kendi sahasında Sanica Boru Elazığspor’a 3-1 mağlup oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, rakip takım Sanica Boru Elazığspor’u tebrik ederek, “Oyunu ilk ve ikinci yarıyı ayırmakla başlamak gerekiyor. İlk yarı Elazığspor oldukça üstündü ve oyuna giremedik. Onlar daha istekli olan taraftı. Buna rağmen ikinci yarıya çok daha farklı çıktığımızı ve olumlu bir şeyler üretmeye çalıştığımızı söyleyebilirim” dedi.

Prosinecki, genel hatlarıyla oynanan oyundan memnun olmadığını belirterek, “Maalesef belirli noktalarda yeterli seviyelerde değiliz. Geçtiğimiz yıl oynadığımız oyunun uzağındayız. Milli Takım arasını iyi değerlendirip lig tekrar başladığında çok farklı bir Kayserispor izlettirmek arzusundayız” şeklinde konuştu.

Kayserisporlu oyuncu Abdullah ise, takım olarak daha zor süreçleri gördüklerini vurgulayarak, “Bunun altından kalkabileceğimiz iyi bir teknik heyet ve takım arkadaşlarım var. Milli takım arası çok iyi gelecek ve açıklarımızı bu arada kapatacağımıza eminim” diye konuştu.

SANİCA BORU ELAZIĞSPOR CEPHESİ

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Trond Johan Sollied ise, Kayserispor’un eksiklerinden yararlanarak üç puana ulaştıklarını söyledi.

Kayseri’ye üç puanı almak için geldiklerini ve maça güçlü başladıklarını belirten teknik direktör Sollied, “İlk yarıda beklemediğimiz bir yağmur başladı.

Bu sürpriz oldu bizim için. Oyuncularımız çok güçlüydü. Rakibin ikinci yarıda ise risk alması gerekiyordu. Kalecimiz çok iyiydi gerekli olan yerlerde iyi hamleler yaptı. Tabii ikinci yarıda da gol atmamız gerekiyordu ama arkası gelmedi” dedi.

Sollied, üç puanın kendileri için iyi olduğunu ifade ederek, “Milli maç arası için moral oldu. Tabii kötü düşünceleri geride bırakıp önümüzdeki haftalara bakmamız gerekiyor. Kayserispor iyi bir takım. Önemli olan oyuncuları eksikti ve eksiklikten bizde yararlandık” şeklinde konuştu.

Elazığsporlu oyuncu Serdar Gürler de yağmur altında zor bir mücadele olduğunun altını çizerek, “Çok zor mücadele oldu. Yağmur ve zemin çok zordu. Maç bizim için çok önemliydi. 3. haftada ilk galibiyetimizi aldık ve mutluyuz” açıklamasında bulundu.

Elazığsporlu futbolcu Özgür ise, Kayseri’ye üç puan için geldiklerinin altını çizerek, “Hocamızın dediklerini sahaya yansıtarak ilk yarı yağmurla birlikte golleri bulduk. İstediğimiz aldık. Önümüzdeki haftalarda daha iyi olacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA