Mersin İdmanyurdu Evinde Galip

PTT 1. Lig’in 3. hafta maçında İçel İdmanyurdu, sahasında konuk ettiği Karşıyaka'yı 3-0 mağlup etti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi.

Kamp öncesi ve kamp sırasında iyi oyuncular aldıklarını belirten Kutlu, “İlk haftayı bay geçtik. Ligdeki ilk maçımızı geçen hafta Orduspor’a karşı oynadık. Bu maçın ilk yarısı bizim için sıkıntılı geçmişti. Çünkü maç eksiğimiz vardı. O maçta da ikinci yarı toparlanmıştık ve bir puanla dönmesini bilmiştik. Bu maç bizim için önemliydi. Şehrimizdeki ilk maçımızdı ve kazanmak istiyorduk. Tabi Karşıyaka takımı da çok iyi bir takım. Buraya bir galibiyet bir beraberlik alarak, formda geldiler. Maç ritmini yakalayarak buraya gelmişlerdi. Ligin başında maç ritmini yakalamak önemliydi. Bu maç iyi ritim yakaladık diyebilirim. Golü bulmakta biraz zorlandık ama ardından golü de bulunca önemli bir avantaj yakaladık. Maçın ikinci yarısı bizim açımızdan daha iyi geçti. Pozisyon vermeden 2 gol daha attık ve maçtan 3-0 galip ayrıldık. Bu galibiyetin şehirde birleştirici olmasını temenni ediyoruz. Bir haftalık aramız var. Bu arada da maç ritmini kaybetmeden hazırlıklarımızı sürdüreceğiz” dedi.

İçel İdmanyurdu’nun oyuncusu Nurullah Kaya ise havanın çok sıcak olduğuna dikkat çekerek, “Hava koşulları çok elverişli değildi ama biz maçı iyi oynadığımızı düşünüyorum. Golleri çok iyi dakikalarda bulduk. Buda rakibin gardını düşmesine neden oldu. Seyircimiz önünde galibiyetle başlamak gerekiyordu ve bunu başardık. Tabi bir galibiyet çok iyi takım olduğumuz anlamına gelmiyor. Bu seriyi devam ettirmemiz gerekiyor. İnşallah düşmüş olduğumuz lige alacağımız galibiyetlerle yeniden çıkacağız” diye konuştu.

İçel İdmanyurdu’nun kaptanı Ali Tandoğan da İçel İdmanyurdu’nun çok büyük bir kulüp olduğunu vurgulayarak, “Geçen sene yaşadığı şansız bir sezondan sonra şampiyonluk takımı kuruldu. Bu yolun zor geçeceğini hepimiz biliyoruz. Bunu ilk maçta fark ettik. Bugün çok iyi oynadığımızı düşünüyorum. Taraftarlarımıza çok teşekkür ederiz ama bu stadın tamamen dolması gerekir. Bizim inancımız sonuna kadar devam edecek. Ama hatalarımız olabilir. Bu hataları bir sonraki maça düzeltip bu yolda mutlu sona ulaşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

KARŞIYAKA CEPHESİ
Karşıyaka Teknik Direktörü Mustafa Ati Göksu, ilk yarı iyi top oynadıklarını belirterek, “İlk yarı 2 pozisyonumuz var. Bu pozisyonları değerlendirseydik oyun böyle olmazdı. 2. yarı İçel İdmanyurdu ağır bastı ve galip geldi. Artık önümüze bakacağız. Ama bazen top sizi sevecek biraz. Bugün top bizi sevmedi ve mağlup olduk” ifadelerini kullandı.

Karşıyaka’nın oyuncusu Onur Kıntaş ise zor bir maç olacağını bildiklerini kaydederek, “Beklediğimiz gibi maç zor geçti ve mağlubiyetle ayrıldık. Tabi futbolda mağlubiyetler olabilir. Hepimiz bu mağlubiyetten ders çıkartıp, önümüzdeki maçlarda bugün ki yaptığımız hataları yapmamalıyız. Şimdi önümüzde bir ara var. Bu arayı en iyi şekilde değerlendirip Orduspor maçını kazanmak istiyoruz” dedi.

Karşıyaka’nın oyuncusu Ali Say da zor bir deplasmanda maç oynadıklarını ifade ederek, “Yalnız bizim için değil bütün takımlar için zor bir deplasman. Biz yeni bir takımız. Hocamızın dediğini yapmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki haftalarda daha iyi olacağımıza inanıyorum. Çünkü herkes mücadele ediyor. Buraya gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA