Keşan 11. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası Sona Erdi

Ediren'nin Keşan ilçesinde düzenlenen 11. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası'nda Azerbaycanlı Vugor Rastov birinci oldu.

Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Yunanistan, İran, Irak, Türkmenistan ve Türkiye'den 152 sporcunun katılımıyla Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvanın genel kategorisinde Azerbaycan'dan Vugor Rastov birinci, Bulgaristan'dan Aleksander Delchev ikinci, Gürcistan'dan Gigo Ouporadze de üçüncü sıraya yerleşti.

Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İmamoğlu turnuvanın ardından yaptığı konuşmada, turnuvanın güzel bir ortamda 6 gün devam ettiğini söyledi.

Turnuvaya katılan sporcu sayısının yüksek olduğunu belirten İmamoğlu, "Bunların bir kısmı büyük usta, bir kısmı uluslararası usta. Turnuvada, hem Türkiye'nin hem de dünyanın çeşitli ülkelerinden satranç ustaları vardı" diye konuştu.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da Türkiye Satranç Federasyonu, Keşan Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü ve Keşan Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen turnuvanın gurur verici bir organizasyonla sona erdiğini söyledi.

Turnuvanın her geçen yıl daha da olgunlaştığını dile getiren Özcan, "Alnımızın akıyla turnuvadan çıktık. Satranç federasyonuna teşekkür ediyorum" dedi

Kaynak: AA