Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Boluspor Maçının Ardından

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor PTT 1. Lig'in 3. haftasında sahasında konuk ettiği Boluspor ile 1-1 berabere kaldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Suat Kaya, “Ligin ilk maçında kendi sahamızda belki herkesi heveslendiren iyi başlamayı hedefleyen güzel bir görüntü çizdik. Bilhassa ilk 45 dakika, bunda herkes hemfikirdi. Maçın sonunda da bir farklı galip gelmek de maçın skorunu korumak ve iyi başlangıcı 3 puanla destek vermek açısından çok güzel ve önemliydi. Bunu da başarmıştık. Ancak ligin ikinci haftasında aldığımız ağır mağlubiyetin psikolojik etkileri ile uğraştık. Bu süre içinde sakat ve hasta olan futbolcularımız oldu. Ona rağmen 4 gol yediğimiz rakibimizi kendi sahasında mağlup eden kuvvetli, çok koşan Boluspor’a karşı kendi sahamızda 1-1 berabere kaldık. İlk devrede değil ama ikinci devrede verilen mücadele umut ışığı verdi. İkinci yarıda futbolcularımızın oynadığı oyun yüreğimize su serpti. Gönül isterdi ki 3 puanı kendi sahamızda bay haftasına girmeden almaktı. Ama ligde bütün takımlar aşağı yukarı denk kuvvetlerde olduğu için puanın her zerresine de ihtiyaç olduğu gün gibi aşikar” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Cihnancan ise, geçen hafta alınan mağlubiyetle bir hezimet yaşadıklarını hatırlatarak, “Onun stresi ile maça çıktık. Tabi burada galibiyet almak istiyorduk ve iyi de başladık. Tabi kontra ataktan net pozisyonlar da verdik. İlk golü 45. dakikada Boluspor buldu. İkinci yarıda golü erken bulmamız gerekiyordu ve golü de erken bulduk. Golden sonra stres yaptık ve, çabuk gol atmak için oyuna da konsantre olamadık. Sonuç olarak ortada oynanan maç berabere bitti” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu bir diğer oyuncu Erkam da galip gelmeleri gereken bir maçtan beraberlikle ayrıldıklarını ifade ederek, “Evimizde oynadığımız her maçı kazanmak istiyorduk. Ama Boluspor iyi bir takım ve zor bir maç oldu. İlk pozisyonları biz bulduk. Çok kolay gole çevirebileceğimiz pozisyonları şansızlıkla atamadık. Sonrasında şansız bir gol yedik. Çok kolay gol yiyoruz ve bunlardan mutlaka ders çıkarmamız lazım. İkinci yarı golü de aslında erken bulduk. İkinci yarı onlardan biraz daha üstün oynamaya çalışabilirdik. Golü attıktan sonra biraz daha durduk. Sonuç olarak berabere kaldık” şeklinde konuştu.

BOLUSPOR CEPHESİ
Boluspor Teknik Direktörü Ali Beykoz, deplasmanda bir puan aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Kazanılmış bir maçın ardından maalesef bay olmamız bazen o kazancı seriye döndürme adına ufak tefek arızalara dönüşebiliyor ama oyuncularımdan çok memnunum ve hepsini tebrik ediyorum. Son dakikalarında da maçı kazanabilirdik. Bazı pozisyonlar var ki golü bulabilsek, buradan yüzümüzün akıyla 3 puanla dönmek nasip olacaktı. Biz bir hedef koyduk. İçerideki ve dışarıdaki maçlarda nasıl oynamamız gerekiyorsa öyle oynuyoruz. İçeride alacağımız stratejimiz galibiyet üzerine kurulmuştur. Dışarıdaki maçlardan alacağımız puanlar her zaman hanemize artı olarak girecektir. Futbolcularımız futbolcu olmanın bilincinde onun için bu kadar rahat ve mutlu konuşuyorum. Bunu devam ettirecekler ve ettirmekte zorundalar. Biz Bolu’da yaşıyoruz ve çok farklı bir iklim ortamına geldik. Sıcak havaya rağmen görüntü hiçbir şekilde değişmedi” dedi.

Beykoz, her hafta oynayacakları rakibi mercek altına aldıklarını ifade ederek, “Bugün kazanabilirdik ve geçen hafta rakibimizin maçını izlemiştim. Bugünkü rakibimizi tebrik ediyorum ve gerçekten çok ciddiye alınacak bir takım. Uzun süredir birlikte oynayan oyuncular var ve bu yıl yabancı oyuncuları da bünyelerine aldılar. Tabi oynayacağımız her takımı strateji anlamında böyle mercek altına almak zorundayız. Ama bu ligin bu kulübün teknik adamı olarak oyuncularımla bunu özelikle paylaşmak istiyorum. Oyuncularımla gerçekten gurur duyuyorum. Bir oyuncu kötü oynayabilir ve kötü koşabilir. Ama bizim futbolcularımız gönüllerini ortaya koyup kötü oynamayıp kötü koşmuyorlar. Bazen ufak tefek hatalarımız oluyor ama bunu da neticeye çevirdikleri için memnunum ve mutluyum. Bundan sonraki maçımız gene bir hafta ara olacak milli maçtan dolayı. Daha sonra 3 tane maç birden oynayacağız. Şuanda sakat oyuncularımız var ve bunlar aramıza katılacak. Bugünde bir oyuncumuzu kırmızı karttan kaybettik ama önemli değil onun yerine bir arkadaşımızı hazırlayacağız” diye konuştu.

Bolusporlu futbolcu Sercan ise, zorlu bir deplasmanda bir puan aldıklarını kaydederek, "Bugünkü deplasmanımız gerçekten çok zordu. Biz buraya mutlak puan veya puanlar için gelmiştik. İlk haftayı kazanarak geçirmiştik ve bu haftada kazanmak istiyorduk. Bugün her iki takımda kazanabilirdi. İkimizin de pozisyonları vardı maç gidip geldi. Beraberlik aldık ve bir puan aldığımız için mutluyuz” şeklinde konuştu.

Boluspor’un file bekçisi Atacan ise, bu yıl kulüp yönetiminin transfer konusunda aldığı kararların takım üzerinde olumlu etki bıraktığını hatırlatarak, “Her yıl transfer yapıyorduk ama bu yıl yeteri kadar transferle sezona başladık. Buda takım içindeki arkadaşlığı pekiştirdi. Bunu da sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. İçeride galibiyet dışarıda beraberlikle sezona iyi başladığımızı düşünüyorum. Bu arkadaşlığımızı ve ciddiyetimizi korursak daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor deplasmanından bir puan almak bizim için çok önemli. Ortada bir maçtı ve hak edilen bir sonuç olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA