Ezeli Rakiplerin Sporcusu Atlet Kardeşlerin Hedefi Olimpiyatlar

SİVAS - SERHAT ZAFER- ÖNDER FELEK - Galatasaray'da spor yaşamını sürdüren milli atlet Muhammet Emin Tan ve Fenerbahçe atletizm takımında forma giyen kardeşi Bekir Samet Tan, gelecek yıllarda olimpiyatlara katılıp dereceler elde etmeyi hedefliyor.

Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Emin Tan ile Kongre Anadolu Lisesi 2. sınıfta okuyan kardeşi Samet Tan,çalışmalarını atletizm antrenörü Mehmet Korkmaz yönetiminde Sivas 4 Eylül Stadı'nda sürdürüyor.

Galatasaray atletizm takımı sporcusu Emin Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yaşında atletizme başladığını ve Fenerbahçe forması altında 6 sene yarışlara katıldıktan sonra bu yıl Galatasaray'a transfer olduğunu söyledi.

Orta ve uzun mesafeli koştuğunu ifade eden Tan, "Atletizm Süper Ligi finali kaldı, onun için hazırlanıyoruz. 3 bin metre engelli koşuyorum" dedi.

Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonalarında dereceleri olduğunu aktaran Tan, "En büyük hedefim, olimpiyatlarda yarışmak. Bu hedefimi, 2016 yılında gerçekleştirmek istiyorum" diye konuştu.

Atletizmde bütün takımların dost olduğunu ve birbirine yardım ettiğini dile getiren Tan, şunları söyledi:

"Kardeşim Fenerbahçe atletizm takımında yarışıyor ve ben kendisine her zaman yardımcı oluyorum. Antrenmanlarda aramızda bir rekabet de oluyor. Koşu temposunu hızlandırarak onun hırslanmasını sağlıyorum. Birlikte antrenman yapmamız başarımızı olumlu etkiliyor. Birbirimizi zorlayarak antrenmanlarda daha iyi çalışıyoruz."

-"Ağabeyimin elde ettiği başarıları aşmak istiyorum"

Fenerbahçe atletizm takımı sporcusu Samet Tan ise atletizme 8 yaşında başladığını, ilk katıldığı okullararası yarışta birinci olduğunu ve Türkiye şampiyonluğu bulunduğunu belirtti.

Antrenmanlarını izlemeye gittiği ağabeyinden etkilenerek atletizme başladığını anlatan Tan, "Liselerarası Dünya Şampiyonası var, ona hazırlanıyorum. Ağabeyimin elde ettiği başarıları aşmak istiyorum ve o potansiyeli kendimde görüyorum. Hedefim, 2020 Olimpiyatlarına katılmak ve şampiyon olmak. Tanınmış, elit bir atlet olmak istiyorum" diye konuştu.

Ağabeyiyle antrenman yapmasının gelişimine önemli katkı sağladığını vurgulayan Tan, ağabeyini her zaman örnek aldığını dile getirdi.

-Tan kardeşlere antrenörlerinin inancı tam

Atletizm antrenörü Mehmet Korkmaz ise yetiştirdiği sporcuların olimpiyat şampiyonu olmasını arzuladığını söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde atletizm antrenörü olarak görev yaptığını belirten Korkmaz, "Emin ve kardeşi Samet, çok yetenekli sporcular. Tan kardeşlerin olimpiyat şampiyonu olacağına inancım tam. Gece gündüz demeden bunun çalışmalarını yapıyoruz. Hedefimiz büyük olduğu için sporcularımızın da kesinlikle büyük kulüplerde yarışmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Tan kardeşler, takımlarının formasıyla poz verdi.

Kaynak: AA