Birol Ünsal: İlk Olmak İstiyoruz

Hentbol Bayanlar Şampiyonlar Ligi ön eleme birinci tur ilk maçında Sercodak Dalfsen'e 34-31 yenilen Muratpaşa Belediyesi antrenörü Birol Ünsal, ''Türkiye'de şampiyonlar liginde tur atlayan ilk hentbol takımı olmak istiyoruz'' dedi.

Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şampiyonlar Ligi ön eleme birinci tur ilk maçını kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Hollanda temsilcisinin karşılaşmaya daha hızlı başladığını kaydeden Ünsal, Dalfsen'in etkili oyunculardan kurulu iyi bir takıma karşı istediklerini sahaya yansıtamamalarının mağlubiyette etkili olduğunu ifade etti.

Ünsal, ''İlk maçı 3 sayı farkla kaybettiğimiz için rövanşta 4 sayı farkla yenmemiz lazım. Biz bugün deplasmanda 31 atıp 34 yemiş olduk, yarın bu skorların altındaki 3 farklı galibiyetlerde biz tur atlarız. Maça çok kötü başladık, pozisyon üretemedik. Takıma yeni katılan oyuncularımızla yaptığımız ilk resmi maçtı. Çok maç yapamadık, takımımızın henüz oturmadığını gördüm'' dedi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına geçen yılki kadro ile çıktıklarını anlatan Ünsal, daha iyi oynamaya başladıklarını ve sayı ürettiklerini söyledi.

Dalfsen'in, hentbol olarak Türkiye Henbol Süper Ligi'nin üstünde bir ülkenin güçlü takımı olduğunu vurgulayan Ünsal, ''Eksiklerimizi gördük, yarın bunları telafi edeceğiz. Rakibimiz karşısında elimizden gelen mücadaleyi sergileyeceğiz. Türkiye'de şampiyonlar liginde tur atlayan ilk takım olmak istiyoruz. Bunu yapacak güce sahibiz, inşallah bu amacımıza ulaşmaya çalışacağız'' diye konuştu.

Ukraynalı Olga'nın ayak bileğindeki 6 dikişin dün alındığını kaydeden Ünsal, oyuncularının çok büyük risk aldığını ve sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen sahada mücadele ettiğini dile getirdi.

-Dalfsen cephesi-

Sercodak Dalfsen antrenörü Peter Portenger da çok iyi bir oyun ortaya koyduklarını ve sahadan galip ayrılan taraf oldukları için mutlu olduğunu söyledi.

Portenger, karşılaşmaya iyi başladıklarını ancak ikinci yarı oyuncularının yorulduğunu ifade ederek, bu skorun ilk maç için avantaj olmasına rağmen ikinci maçın üst tura çıkacak takımı belirlemede önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA