"5. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu"na Doğru

SİVAS - Sivas'ta, BBP'nin kurucu genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu anısına düzenlenen "Uluslararası Bisiklet Turu"nun bu yıl 5'incisi gerçekleştirilecek.

Sivas Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonunun iş birliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sivas Valiliği, Uluslararası Bisiklet Birliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen ''5. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu'' için hazırlıklar devam ediyor.

Kentte 5-8 Eylül'de gerçekleştirilecek bisiklet turuna, 13'ü yabancı 29 takımdan çok sayıda sporcunun katılması bekleniyor.

Bisiklet turu, 5 Eylül Perşembe günü 50 kilometrelik parkurda "1. Etap Kriteryum Yarışı" ile başlayacak. Organizasyonun ikinci gününde 117 kilometrelik güzergahta "2. Etap Şarkışla Yol Yarışı", üçüncü gününde ise 56,4 kilometrelik parkurda "3. Etap Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı Kriteryum Yarışı" yapılacak.

Organizasyonun son gününde ise 117 kilometrelik güzergahta "4. Etap Havalimanı-Yıldızeli Yol Yarışı" gerçekleştirilecek. Tur kapsamında ayrıca 7 Eylül Cumartesi günü halk yarışı düzenlenecek.

Bisiklet turunun kapanış seremonisi ve ödül töreni, 8 Eylül Pazar günü saat 20.00'de Buruciye Medresesi önünde gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA