Hava Sporları

KAYSERİ - Kayseri'de düzenlenen "4. Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Şampiyonası ve Dünya Test Kupası" sona erdi.

Talas Belediyesince Ali Dağı'nda düzenlenen ve 33'ü yabancı 100 pilotun katılımıyla 24 Ağustos'ta başlayan şampiyonada, pilotlar mesafe yarışlarında Pınarbaşı, Tomarza ve Develi istikametlerinde uçuş yaptı.

Şampiyonada, genel klasmanda İranlı Alireza Esna Eshari, takım klasmanında ise Golden Eagle birinci oldu. Türkiye klasmanında erkeklerde Semih Sayır'ın, kadınlarda Ayşe Bayrak'ın birinciliği elde ettiği şampiyonada, İran klasmanında erkeklerde Alireza Esna Ashari, kadınlarda ise Maryam Haji Asadolah birinci sırada yer aldı.

Şampiyonada dereceye girenlere ödüllleri, Talas'taki bir restoranda düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türkiye'nin en yüksek dağlarından Erciyes'in kış turizmiyle değerlendirilmesinin ve Ali Dağı'nın ise uluslararası alanda yamaç paraşütüyle tanınmasının heyecan verici olduğunu belirtti.

Türkiye'nin sahip olduğu doğal zenginliklerin çok uzun zaman değerlendirilemediğine dikkati çeken Düzgün, "Ama gün geçtikçe hem doğal kaynaklarımızı hem de doğal varlıklarımızı değerlendirmek, onları yurt içi ve yurt dışı turizmine sunmak amacıyla Türkiye çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Türkiye, en fazla turist kabul eden 7 ülke arasına girdi. Bu tür tanıtımlarla spor amaçlı müsabakalar ülkemizin tanıtılması adına son derece değerli. Ali Dağı Yamaç Paraşütü organizasyonu, son derece güzel düzenlenmiş. Burada dünya ve Avrupa kupaları yapılıyor. 9 ülkeden 100'ün üzerinde yarışmacının katılımı, bu organizasyona olan güveni ve Ali Dağı'nın gelecekte ümit vaat eden bir alan olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Şampiyonanın gözlemcisi Ulrik Cesop ise Ali Dağı'nda önümüzdeki yıl dünya şampiyonası yapılacağını söyledi.

Ali Dağı'na ilk kez geldiğini belirten Cesop, çok iyi bir yarışma yapıldığını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım da hava sporları alanında başarılı olmak için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Ödül törenine, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ile bazı yetkiiler de katıldı.

Kaynak: AA