Büyük Yarış Öncesi Uşak Caddelerinde Motor Show

Türkiye Motosiklet Federasyonu yarış takviminde yer alan Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın 4. Ayak yarışı, Uşak’ta yapımı yeni biten süpermoto pistinde 31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, böyle bir pisti kente kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kentte motor sporlarının da yapılmasını arzu ettiklerini belirten Erdoğan, ”İlimizde motor sporlarının yapılmasını istedik. Fakat bu konuda en büyük eksiklik olarak karşımıza bu sporun yapılacağı alanların olmaması geliyordu. Biz bu sorunu pist yaparak çözmek istedik. Süpermoto pisti için çıktığımız yolda sona geldik. Şimdi ilimizde hayal gibi görünen bir proje hafta sonu hizmete geçmiş olacak” dedi.

Uşak’a bugün gelen 60 civarındaki yarışçı motorları ile Uşak Belediyesi önünden yeni yapılan süpermoto pistine kadar kalabalık bir kortejle halkı selamladılar.

Şampiyonanın 4. Ayak yarışı Uşak Belediyesi işbirliğiyle TİTUS-Feronia Motosiklet ve Doğa Sporları Kulübü (TİMOTOK) tarafından organize edilecek. İzmir yolu üzerinde bulunan Bin 115 metre uzunluğunda ve modern tribünlere sahip olan pist, Türkiye Şampiyonası ile kapılarını hem sporculara hem de yarış severlere açacak.

Yarışlar; Süpermoto A, Süpermoto B, Süpermoto S3, Süpermoto Gençler 85 cc ve Süpermoto Minikler 65 cc kategorilerinde yapılacak.

Kaynak: İHA