Balkan Ülkeleri Binicilikte Yarışacak

ANKARA - Uluslararası Binicilik Federasyonu tarafından bu yıl 40'ıncısı düzenlenecek Engel Atlama Balkan Şampiyonası, 5-8 Eylül'de Türkiye'nin evsahipliğinde yapılacak.

Balkan ülkelerini bir araya getirecek ve beş farklı kategoride koşulacak şampiyona, Türkiye Binicilik Federasyonunun organizatörlüğü ve Türkiye Jokey Kulübü'nün ana sponsorluğunda İstanbul Kemer Golf & Country Club'ta yapılacak.

Şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Hırvatistan, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan'dan yaklaşık 100 sporcu ve 160 at katılacak. Yıldız, genç, genç-yetişkin, usta ve bayanlar kategorilerinde hem takım hem de bireysel şampiyonların belli olacağı yarışmalar sonunda ayrıca genç at müsabakaları da düzenlenecek.

Toplam 11 bin avro ödülün dağıtılacağı yarışmalarda Türkiye, beş kategoride de mücadele verecek.

Geçen yıl Yunanistan'ın evsahipliği yaptığı şampiyonada Türkiye, bayanlar ve ustalarda takım halinde altın madalya kazanmış, ayrıca bayanlarda ferdi şampiyonuk elde etmişti.

Şampiyonanın açılış seromonisi, 4 Eylül Çarşamba günü saat 18.00'de bütün ülke sporcularının katılımıyla gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA