Bağlar’da Yüzme Yarışı Etkinliği

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi tarafından çocukların kullanması için okul bahçelerinde kurulan seyyar yüzme havuzu etkinliği, çocuklar arasında yapılan yarışla sona erdi.

Sıcaklığın 45 dereceye ulaştığı Diyarbakır’da, Bağlar Belediyesi’nin çocuklar için kurduğu seyyar yüzme havuzları sezonu iki ayın sonunda yapılan etkinlikte sona erdi. Yüzme havuzları kapanış etkinliğine Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Aslan Acer, Belediye Özel Kalem Müdürü Mahmut Büyükbayram, Diyarbakır Yüzme İl Temsilcisi Kutbettin Akın, yüzme hocaları ve çok sayıda çocuk katıldı.

Ali Kuşçu İlkokulu’nda yüzme havuzlarının kapanışına ilişkin açıklama yapan Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, belediye olarak birçok çalışma yaptıklarını fakat kendileri için en anlamlı ve değerli çalışmanın çocuklar için yaptıkları çalışmalar olduğunu söyledi.

Amaçlarının tatile gidemeyen çocuklara sıcak yaz aylarında serinleme imkanı sağlamak ve yüzme eğitimi vermek olduğunu belirtti.

Baran, “Yaz boyunca üç okulda havuz kurduk ve binlerce çocuk bu çalışmalarımızdan faydalandı. Şu anda yarışmaları izlerken bizde heyecanlanıyoruz. Bu kadar kısa sürede çok iyi yüzcüler çıktığını görüyoruz. Bu durum bizi heyecanlandırıyor ve gururlandırıyor. Biz bu çalışmayı bitirmiyoruz aslında ara veriyoruz. Çünkü okul mevsimi başlıyor. Gelecek yıl yine havuz projesine devam edeceğiz. Bu arada, çocuklarımız için yine Kaynartepe’de sabit yüzme havuzu ve oyun evi yapıyoruz. Kaynartepe’deki yüzme havuzu projemiz tüm Bağlar’daki çocuklara dönük bir çalışmadır. Kapalı havuz olması nedeniyle çocuklarımız kış aylarında da faydalanabilecek. İnanıyorum içinizden çok iyi yüzücüler çıkacak” dedi.

Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran’a yüzme konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan ve Diyarbakır Yüzme İl Temsilcisi Kutbettin Akın tarafından birer teşekkür plaketi verildi.

Daha sonra yarışma sonucunda yüzme havuzuna katılan tüm çocuklara okul çantası ve yüzme kursu katılım belgesi verildi.

Kaynak: İHA