Terim: “drogba Tek Gibi Gözükse De Sneijder Var”

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Emirates Cup’taki 1-0 kazandıkları Porto karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Maçın ilk yarısında Porto’nun daha etkili bir oyun sergilediğini dile getiren Terim, “Ancak ikinci yarıda rakibi daha ileride karşılamayı ve Porto’nun da ileriden başlamasını engelledik. Bunu engelleyince ortaya daha güzel bir oyun çıktı. İyi bir hazırlık maçı oldu. Düşüncem, altı oyuncuyu devre arasında değiştirmekti. Bu takımı biraz daha görmek istedim. İyi ki de öyle olmuş. Maçı kazandık; ama onlar da iki penaltı kaçırdı. Kaybetsek de güzel bir hazırlık maçı olacaktı, kazandık ve yine güzel bir hazırlık maçı oldu. Porto’ya yeni sezonda başarılar diliyoruz. Ben de ikinci yarıdaki oyuncularından, genel olarak da tavırlarından, isteklerinden dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.

“GALATASARAY DAHA İYİ OYNUYOR”
Oyun içinde değişiklikler yaşanabileceğini ama mantalitelerinden ödün vermeyeceklerinin altını çizen terim, “Oyun bazen sizi sıkıntılara sokuyor, değişik durumlara götürüyor. Bizim futbol adına sahada uygulamak istediğimiz birtakım prensipler var. Biz bundan ödün vermediğimiz sürece sahadaki rakamların değeri olmaz. Bunun en başında oyunu ileride oynamak geliyor. Orta sahamızın markaj görevini yaptığı, hücumcularımızın topun arkasında kaldığı ve tüm takımın ayağa pası yapması gibi. Bunlar olduğu zaman Galatasaray daha iyi oynuyor. Bunu fizikle birleştirmemiz lazım. Bazı oyuncularımızın eksikleri var, onlar da bunu tamamlayacaktır” dedi.

“DROGBA TEK GİBİ GÖZÜKSE DE SNEİJDER VAR”
Sarı-kırmızılıların teknik patronu Fatih Terim, hücum yapıları hakkında da bilgiler vererek, “Biz yine iki forvet gibi oynuyoruz. Her ne kadar Drogba tek gibi gözükse de, Sneijder var. Amrabat’la üç, Selçuk ve Melo’yla beş, gerektiği zaman iki bekle yedi oyuncu. Biz özellikle ilk sene sahadaki takım dizilişimizde ve defansif anlayışımızda önemli bir grafik çizmiştik, en az gol yiyerek, rakiplerine en az pozisyon veren takım olarak. Bugün Napoli maçından sonra oyuncularımız bu konuya da konsantre olmuş gözüktüler. Bazen geride olursunuz, bazen önde olursunuz, bazen sakat olur, cezalı olur, farklı düşünürsünüz; ama bunlar sadece sahanın içindeki dizilişte farklılık yaratabilir. Oyun anlayışında değişiklik olmaz” diye konuştu.

“ALTI YABANCI OYUNCUYA DÖNDÜĞÜMÜZDE FARKLILIK OLACAK”
Oyundaki pozisyonları da analiz eden Fatih Terim, “Birinci penaltı Dany mi, Eboue mi? Ona iyi bakmak lazım. Önce Eboue’nin topu kesmesi gerekiyor. Blok olarak bakılmalı. Buradaki sıkıntımız başka, Semih’in yazın ben böyle geleceğini bilemem. Zaten altı yabancı oyuncuya döndüğümüzde farklılık olacak, en az ikisi değişecek. İkinci pozisyonun penaltı olmadığını söylüyorlar; ama yine de oraya kadar gelinmemesi, Hakan’ın müdahale etmesi gerekiyor. Hakan’ın da iki veya üç aydır sakatlığı var, oynamaması var. Chedjou’yu daha iyi gördük. Semih yavaş yavaş gelecek. Melo, Selçuk, Wesley, Drogba, Amrabat, Hamit, Hakan, Muslera adına sevinçliyim. Hata olacak, futbolda var; ama blok olarak hata yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Oyuncuların belli bir aşamaya gelmeleri gerektiğinin altını çizen Terim, “Fiziksel olarak güçlenebilmek adına, biz bu altı günden bilinç olarak dokuz antrenman yaptık. Napoli’de nefes almak zordu, onun yorgunluğu olabilirdi. Bir de resmi maçların başlamasını istiyor olabilirler; ama biz iyi oyunumuzu en az bir saat oynamalıyız” dedi.

“CHEDJOU DAHA İYİ BİR SEVİYEYE GELECEK”
Yeni transfer Aurelien Chedjou’nun daha iyi bir seviyeye geleceğini ifade eden Fatih Terim, “Biraz içine kapanık bir yapısı var. Birebirde daha güçlü hale gelecektir. Hızlı, tekniği bir defans oyuncusuna göre epey yüksek. Daha çok çalışacağız, her çalışma günü bizi daha iyi yapacaktır” şeklinde konuştu.

Galatasaray, Emirates Cup’ta yarın TSİ 18.20’de ev sahibi Arsenal ile karşılaşacak.

Kaynak: İHA