Balkan Yıldızlar Atletizm Şampiyonası Edirne’de Başladı

Balkan Yıldızlar Atletizm Şampiyonası 11 ülkeden 276 sporcunun katılımıyla Edirne’de başladı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanvekili Hüseyin Yıldırım, Balkan Yıldızlar Atletizm Şampiyonası açılış konuşmasında, sporculara seslenerek, yasaklı maddeden uzak durulması gerektiğinin altını çizdi

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi’nin başkalarının kullandığı maddelerden istifa etmek zorunda kaldığını belirtti.

Yıldırım, yasaklı madde kullanımı gençliğe yakışmayacağını dile getirerek, "Mustafa Kemal diyor ki; 'Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur' onun için sporcular, yasaklı maddeden uzak durması gerekir. Yarışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi

Edirne Belediye Başkan Vekili Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ise açılış konuşmasında, “Edirne’de yapılan bu tür organizasyonların yapılması ve bu organizasyonlara katılması çok önemlidir. Çünkü çağdaş kentler, ileri toplumlar spor müsabakalarını izleyerek, spora katılım sağlarlar ben tüm sporculara başarılar dilerim" şeklinde konuştu.

Şükrüpaşa Atletizm Sahası'nda yapılan açılış konuşmalarının ardından, Balkan Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda kızlarda üç adım atlama, erkeklerde disk atma ve yüksek atlama müsabakalarıyla başladı.

Ardından kızlar 100 metre engelli ve erkekler üç adım atlama müsabakalarıyla devam etti

Kaynak: İHA