Uefa Süper Kupa Maçına "teknik" Bakış

İSTANBUL - BÜLENT ASLAN - İspanya'da Barcelona ve Real Madrid'in başında rekabet yaşayan Josep Guardiola ile Jose Mourinho, bu kez farklı ülke takımlarının başında UEFA Süper Kupa'yı kazanmak için mücadele edecek.

Barcelona'dan ayrıldıktan sonra geçen sezonu dinlenerek geçiren ve yeni sezonda Almanya'nın Bayern Münih takımının başına geçen Guardiola ile Real Madrid'den İngiliz temsilcisi Chelsea'ya geçen Mourinho, bu kez Prag'da yarın oynanacak UEFA Süper Kupa maçında kozlarını paylaşacak.

Guardiola ve Mourinho, İspanya'daki Barcelona-Real Madrid rekabetinde 11 kez karşı karşıya geldi. Guardiola, bu mücadelelerden 5'inden galip ayrılırken, Portekizli Mourinho ise 2 kez galibiyet sevinci yaşadı.

Bu arada, Mourinho'nun başında bulunduğu İtalya'nın Inter takımı, 2009-2010 sezonunda Guardiola'nın Barcelona'sını elemeyi başardı.

-Mourinho ilk Süper Kupa'sını kazanmak istiyor

Futbolda dünyanın en kariyerli teknik adamları arasında yer alan Mourinho'nun, henüz UEFA Süper Kupa'sı yok.

Portekizli teknik adam, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası şampiyonlukları yaşarken, UEFA Süper Kupa'yı ise elde edemedi. Chelsea'nin kazanması durumunda Mourinho, kupalarla dolu kariyerinde ilk kez UEFA Süper Kupa sevinci yaşamış olacak.

Mourinho'nun başında bulunduğu Portekiz'in Porto ekibi, 2002'de İtalya'nın Milan takımına UEFA Süper Kupa'da 1-0 kaybetti.

-Guardiola tarihe geçecek

Josep Guardiola ise 2009 yılında Barcelona ile yaşadığı UEFA Süper Kupa sevincini, bu kez yeni takımı Bayern Münih ile tatmak istiyor.

Bayern Münih'in kupayı alması halinde İspanyol çalıştırıcı, UEFA Süper Kupa'yı 3 kez kazanan ilk teknik adam olarak tarihe geçecek.

Bu kupayı daha önce Alex Ferguson,Carlo Ancelotti,Louis Van Gaal ve Arrigo Sacchi ikişer kez kazanmıştı.

Kaynak: AA