Trabzonspor Uefa Avrupa Ligi’nde Gruplara Kaldı

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi Play-off rövanş maçında karşılaştığı Arnavutluk temsilcisi Kukesi 3-1’lik skorla yenerek gruplara kaldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, galip gelip turu geçmelerine rağmen eksiklerinin bulunduğunu söyledi.

Akçay, “Genel olarak iyi sayılabilecek bir müsabaka oynadık. Oyun içinde zaman zaman pas bağlantılarımızın zorlaştığı anlar yaşıyoruz. Bu sorunu da aşabilecek yollar ve argümanları bulmak bizim görevimiz. Fiziksel ve kuvvet olarak bir eksiğimiz yok. Testler de bunu gösteriyor. Mental olarak eksiğimiz olduğunu reddedemeyiz. İki ayaklı maç olarak baktığımızda önemli bir müsabaka oynadık. Tarihsel olarak önemli bir süreç bu, hem teknik heyet olarak hem futbolcularımız hem de kulüp olarak önemli bir süreç. Bir eşik atladığımızı düşünüyoruz. Bütün amacımız seviyeyi yüksek tutmak olacaktır” dedi.

Hafta sonu oynayacakları Akhisar Belediyespor maçı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Akçay, “Bu maçta da istediklerimizi alarak 15 günlük lig arasına moralli girmek istiyoruz. Bu süreçte de stratejilerimizi gözden geçireceğiz. Oyuncu ihtiyaçları ve oyun anlayışlarımızı değerlendireceğiz. Malouda Begraundu olan bir isim. Fiziksel olarak tam bizim istediğimizi veremese de bu yönde sadakat, samimiyet gösteriyor. Lider vasıflı ve topu iyi kullanıyor. İkinci yarıda pozisyonunu değiştirdik ve yararlı olma anlamında daha olumlu işler yaptı. Kulübümüzün içinde bulunduğu durum ve şartları düşünmek durumundayız. Yabancı bir teknik adam olarak düşünemem. Nerelerde fedakarlık yapmam ve yapmamam gerektiği yerleri iyi bilmem gerek. Çözüm gücümüzü göğüsleyecek bir durum ortaya koymamız gerek. Kulüp mühendisliğini yapan Ünal hocamız çalışmalarını sürdürüyor. Bunlar önümüze geldiğinde değerlendireceğiz. Avrupa’da ilerlemeyi deniz üzerinde yürümek olarak düşünebilirim şahsen. Ama bazıları için sıradan olabilir. Bunun için eğer uyumamak gerekiyorsa aylarca uyumayacağız” diye konuştu.

Çaykur Rizespor maçında ağlayarak oyunu terk eden futbolcu Volkan ile ilgili soruya ise Akçay, “Volkan bir travma yaşadı. Psikologumuzla konuştuk. Bir iki hafta dinlenmesinin kendisi adına faydalı olacağını söyledik. Uzman görüşüne saygılıyız. Volkan’ı dışlamadık. Cezai konu profesyoneldir. Bu kaçınılmazdır. Ben olsam da konu değişmez. Olayın insani ve profesyonel yönleri vardır. Bu ikisini de ayrı ayrı ele alıyoruz. Burada bir aile var. Söz konusu aile ise kaplanın üzerine atlarız. Diğer tarafta da profesyonel bir durum var ve bu işleyiş de sürüyor” şeklinde konuştu.

Trabzonspor futbolcularından Zeki Yavru turu geçtikleri için mutlu olduklarını belirterek, “Bizim için büyük bir mutluluk. Gurur verici. Trabzonspor tarihinde bir ilki yaşamanın mutluluğu içindeyiz. Çok arzuladık. İki maçı da kazanarak bunu başardık. Bunun yanında Volkan arkadaşımız üzücü bir durum yaşadı. O’nun için takım arkadaşları olarak ayrıca üzüldük. Ben kendi adıma bu galibiyeti ona hediye etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Bordo-mavili oyuncu Henrique, hedeflerine doğru adım adım ilerlediklerini söyleyerek, “Guruplara kaldığımız için çok mutluyum. İyi bir iş çıkardık bence. Hedefimize doğru ilerliyoruz. Attığım gollerle takımıma katkıda bulunduğum için ayrıca mutluyum. Umarım hep böyle devam ederiz. Galibiyetler almaya devam etmek istiyoruz. Bir forvet daha gelirse kendi adıma mutlu olacağım. Çünkü gelecek olan isim bize katkıda bulunmak ve Trabzonspor ismini büyütmek için mücadele edecektir. Başka bir forvetin gelmesi sadece rekabeti arttıracaktır. Belki daha çok çalışmam gerekecek. Bu da ayrıca iyi bir durum. Eğer bu yönde bir transfer olursa hoş gelir aramıza” açıklamasında bulundu.

KUKESİ CEPHESİ
Kukesi Teknik Direktörü Armando Cungu, Trabzonspor’un kaliteli bir takım olduğunu anlatarak, “Misafirperverliğiniz için teşekkür ederek başlamak istiyorum. Maçla ilgili bir konuşma yapmam gerekirse ilk maçta kötü bir skor aldığımızı ve Trabzon’a gelirken işlerin zor olacağını bilerek geldiğimizi söyleyebilirim. Kendi sahamızda 2-0 mağlup olmamalıydık. İlk maçta ilk 25 dakikada baskılı oynamıştık ancak yediğimiz gol ve rakibin kaliteli futbolcularının performansı sonrası kötü bir skor elde etmiştik. Bugün maça golle başladık. Golden sonra da üstündük. Ancak golden sonra hemen beraberlik golünü yedik. Skoru taşıyamadık ve skor 3-1’e geldi. Bizim şansımız bitti ne yazık ki. Ancak Trabzonspor’un kaliteli bir takımı var. Trabzonspor’da hoca olmak güzel bir duygu olsa gerek. Trabzonspor’un gruplardan çıkıp daha ileri gitmesini diliyorum” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: İHA