Terim, Uefa Fitness Semineri'ne Katıldı

İSTANBUL - Galatasaray ve A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Fatih Terim, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği ''UEFA 2. Pilot Fitness Semineri''ne katıldı.

Kavacık'taki Limak Eurasia Otel'de gerçekleştirilen seminerin son gün programına katılan Terim, UEFA Eğitim Teknik Sorumlusu Frank Ludolph ile "Fitness ve sağlık ekibinin üst seviye takımlarda teknik direktör ile çalışma ve iletişim esasları" konulu söyleşi yaptı.

Başındaki 5 dakikalık bölümü basın mensuplarına açık tutulan programda, Terim'i tanıtan barkovizyon sunumunun ardından söyleşiye geçirildi. Ludolph'un yönelttiği sorularla tecrübelerini aktaran Terim, oyuncudan teknik adama, idari kadrodan sağlık ve fitness ekibine kadar tüm aktörlerin birbiriyle uyum içerisinde ve birbirini tamamlayıcı şekilde çalışmasının hem başarıyı hem de motivasyonu sağladığını belirterek, şunları söyledi:

"Özellikle maç öncesi, maç sırası ve maç sonrası sağlık ve fitness ekibi, oyuncular ve benim aramda tam bir köprü vazifesi görürler. Fitness ekibimiz, beraber yaptığımız antrenman programları ve bu programların uygulanmasında, oyuncuların maçları en az sağlık riski taşıyarak ve en iyi performansla tamamlamalarında, saha içinde hızlı ve doğru müdahalede, maç sırasındaki her türlü müdahale ve maç sonrasındaki rejenerasyon ve soğuma dediğimiz bölümde olmak üzere çok kritik rollere sahipler."

Kaynak: AA