Tekkeköy'de Güreş Şenliği

Tekkeköy Belediyesi 4. Kültür, Doğa ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen ve Karadeniz'in en büyük organizasyonu olan yağlı güreşlerde Şaban Yılmaz, başpehlivan oldu.

4. Kültür, Doğa ve Turizm Festivali kapsamında Samsun Tekkeköy ilçesi Büyüklü Mahallesi'nde düzenlenen yağlı güreşler renkli görüntülere sahip oldu. Sabah 09.00'da başlanan müsabakalara Şaban Yılmaz, Recep Kara, Mehmet Yeşilyeşil, Fatih Atlı, Hasan Tuna, Şükrü Kazan, Orhan Okulu, Ahmet Kavakçı, Bayram Ertan, Ali Rıza Kaya, Murat Gençtürk, Güngör Ekin, Ünal Karaman, Osman Özgün, Hüseyin Şahinal, Savaş Yıldırım, Serhat Balcı, Abdullah Güngör, Onur Balcı, Salih Erinç, Ramazan Bircan gibi 20'nin üzerinde Kırkpınar pehlivanı katıldı.

Büyüklü Mahallesi'nde yapılan güreşlere çevre il ve ilçelerden de büyük bir ilginin olduğunu söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, "Ulusal çapta başlattığımız güreşler devam edecek. Bu heyecanın bitmesinin mümkün olmadığı halkımız tarafından görüyoruz. Güreşlere Karadeniz'in Kırkpınar’ı diyoruz. Dileriz ki Türkiye'nin Kırkpınar’ı olmaya bir aktiviteyi yakalayalım. Amacımız Kırkpınar’la yarışacak bir çapa çıkmak. Hedefimiz budur bunu da başaracağımıza inanıyorum. Yaklaşık 200 civarı güreşçi katıldı.

Amacımız güreşleri daha heyecanlı hale getirmek" dedi.

Başpehlivanlar yarı final maçında Şaban Yılmaz, Fatih Atlı'yla Onur Balcı ise Şükrü Kazan'la eşleşti. Yapılan müsabakalarda Şaban Yılmaz ile Şükrü Kazan finale kaldı. Finalde rakibini yenen Şaban Yılmaz, başpehlivan oldu.

Başpehlivan olan Şaban Yılmaz "Yoğun bir atmosferden çıktık. Akrabalarıma, Büyüklü ve Samsun halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Çok güzel bir duygu. Kendi seyircimiz ve akrabalarımız içinde birinci olduk. Çok çekişmeli güreşler oldu. Arkadaşlarımı da tebriklerimi sunuyorum" diye konuştu.

Daha sonra ise başpehlivan Şaban Yılmaz'a ve diğer pehlivanlara ödülleri Tekkeköy Belediyesi Başkanı Hayati Tekin tarafından verildi.

Kaynak: İHA