Görme Engelliler Futsal Liginde Buges Fırtınası Esiyor

Bursa Osmangazi Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (BUGES), Türkiye Görme Engelliler Futsal liginde 8’de 8 yaparak namağlup liderliğini sürdürüyor.

Geçen hafta Bursa’da Ankara Umut Işığı Görme Engelliler Spor Kulübü ile oynanan maçı rahat bir oyunun ardından 6-2 kazanan Buges Futsal takımı, en yakın rakibi Timsahlar GESK’in 7 puan önünde liderliğini sürdürdü. Sezon başından itibaren Türkiye Görme Engelliler Futsal Liginde fırtına gibi esen, yakaladığı istikrarlı çizgisi ile bu yıl da şampiyonluğun en güçlü adaylarından olan Buges, son iki sezondur yenilgi yüzü görmüyor. Ligdeki namağlup liderliğini gol krallığı yarışında da sürdüren Buges’in başarılı sporcularından Gündüz Ellek, 15 golle ilk sırada yer alırken, 11 golle Çetin İnaç, gol krallığı yarışında 4’üncü sırada bulunuyor.

BUGES Başkanı Ali Genç, Görme Engelliler Futsal liginde son iki yılda yakaladıkları başarının, disiplin ve özverili çalışmalarının bir eseri olduğunu söyledi.

Genç, “Başkanımız Mustafa Dündar ve ekibine, bize verdikleri maddi ve manevi destek için teşekkür ediyorum. Onların verdiği destek ile, görme engelli kardeşlerimizin hayata olan bakışlarını değiştiriyoruz. Bu başarı ve istikrarın devamı için desteklerin artarak sürmesini diliyoruz” dedi.

Buges’in, Türkiye Görme Engelliler Futsal Milli Takımına en fazla sporcu veren takım olduğunu da söyleyen Genç, 7 Eylül’de Kestel Kapalı Spor Salonu'nda oynayacakları Timsahlar GESK maçı için tribün desteği istedi.

Kaynak: İHA