'FB İsviçre mahkemesine bel bağlamasın'

CAS Hakimi ve eski TFF Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, CAS'ın kararına itiraz için İsviçre Federal Mahkemesi'ne gidecek olan Fenerbahçe'ye , "İsviçre mahkemesine çok fazla bel bağlamamak lazım" dedi.

CAS Hakimi ve eski TFF Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, CAS'ın kararına itiraz için İsviçre Federal Mahkemesi'ne gidecek olan Fenerbahçe'ye , "İsviçre mahkemesine çok fazla bel bağlamamak lazım" dedi.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS, Fenerbahçe'nin Süper Lig'de şike davasıyla ilgili UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği Avrupa kupalarından iki yıl men cezasını onadı. Fenerbahçe de karara İsviçre Federal Mahkemesi nezdinde itiraz edeceğini açıkladı.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Spor Günlüğü programına konuk olan CAS Hakimi ve eski TFF Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, Fenerbahçe'ye verilen bu cezayı değerlendirdi.

Bu kararın kendisine çok sürpriz olmadığını söyleyen Arslan, 'Ben böyle bir kararın çıkabileceğini ihtimal dahilinde görüyordum. Çünkü yeni bir takım delillerin ortaya konması lazım ki CAS'tan değişik bir karar alabilesiniz' dedi.

'UEFA AÇISINDAN KÖTÜNÜN İYİSİ'


Bu sürecin çok başarılı yürütülmediğini de savunan Türker Arslan, 'Bu işin bu kadar gecikmemesi lazımdı. Daha önceden bu disiplin ve tahkim sürecinin işlemesi ve ondan sonra da CAS sürecinin daha evvel biterek, hiç elemelere katılmadan cezayı uygulaması daha doğru olurdu. Ama bunu yapamadılar, liglerin bitmesini beklediler, aradaki süre yetişmedi vs. bu zamanlara sarktı. Buna kötünün iyisi demek lazım UEFA açısından' şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin bu konuda bütün çabasını gösterdiğini ifade eden Arslan, 'Her türlü savunma hakkını kullandı. Ama ne yazık ki bazı çevreleri ikna edemedi. Bunun içinde CAS ve UEFA'da var tabi' dedi.

İSVİÇRE MAHKEMESİ'NDEN OLUMLU BİR SONUÇ ÇIKMAZ

Arslan, 'Fenerbahçe'nin İsviçre Federal Mahkemesi'nden olumlu bir sonuç alır mı?' sorusuna şöyle yanıt verdi:

'Bazı gerçekleri ortaya koymak lazım. CAS nihai spor mahkemesi. Tabi esas hakkında bir karar veriyor. Bu esas hakkındaki kararın değişmesi söz konusu değil. İsviçre Federal Mahkemesi belirli bir takım usulü konularla ilgili olarak itirazı inceler, esasa girmez. Mesela kamu düzenine aykırılık var mı ona bakar. Savunma hakkı kısıtlanmış mıdır ona bakar. Hakem heyeti oluşurken herhangi bir usulü hata yapılmış mıdır ona bakar. Talep dışında bir karar verilmiş midir ona bakar. Yani bu tip gerekçelerle İsviçre Federal Mahkemesi kararı inceler ve gerekirse bozar. Ama çok uzun yıllardan beri CAS'ın 3 kararını bozdu İsviçre Federal Mahkemesi. Fazla yok yani. Demektir ki; çok fazla bel bağlamamak lazım İsviçre Federal Mahkemesi'ne.' BEYAZ GAZETE