Daum: “fenerbahçe’nin Durumuna Üzülüyorum”

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, CAS’ın Fenerbahçe adına vermiş olduğu cezadan dolayı üzgün olduğunu ifade ederek, “Ben Türk futbolu için de üzülüyorum.

Öte yandan Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarına katılamaması diğer takılar için şans olabilir. Ben başarıyı bu yolla elde etmek istemiyorum" dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Cristoph Daum, Özlüce Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.

Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Daum, konuşmalarına ‘Hoş geldiniz. Kolay gelsin’ diyerek başladı.

Galatasaray maçında iyi bir performans gösterdiklerini vurgulayan Daum, “Önemli olan bizim için 1-0 geriye düştükten 1-1’i yakalamaktı. Daha fazla bastırmak ve organize olmak çok önemliydi. Diğer anlamda defans kurgusunda daha da iyi olmamız gerekiyor. Fazla hata yapmamalıyız. Artı ofansif yönümüz ve birebirlerde daha iyi mücadele edip, yakaladığımız pozisyonları değerlendirmeliyiz. Benim için önemli olan takımımızın 93 ve 94. dakikalarda daha fazla tempo yapıp, o gücünü sahaya yansıtmasıdır. Ben her futbolcumu oyun içinde görmek istiyorum. Topu kazanmakta ve muhafaza etmekte ileriye çıkışlarda her zaman olmalılar. Taktiksel olarak akıllı olmamızı istiyorum. Her zaman soğuk kanlı olup, pozisyon hataları yapmadan ofansta ve defansta nerede bulunmamız gerektiğini futbolcularımda bilmelerini istiyorum. Futbolcularımın o yönünü geliştirmek istiyorum. Bunun akabinde gol pozisyonlarına girip golleri atacağız” dedi.

“KISA ZAMANDA GALATASARAY KARŞISINDA ORTAYA KOYDUĞUMUZ PERFORMANS SEVİNDİRDİ”
Taraftarların desteğine de değinen başarılı çalıştırıcı, “Benim açımdan çok çok iyi olan taraf taraftarlarımızın bizi tamamen desteklemesi ve futbolcularımızın müsabakayı kazanmak için ellerinden geleni yapmaları, yaparken de kontrolü kaybetmemeleridir. Genel olarak takımımıza baktığımız zaman pozitif şeyler gördüm. Onun üzerine koyarak gitmek istiyoruz. Hatalarımızı sıfıra düşürmek istiyoruz. Toplantılarımızda futbolcularıma bunları görmek istemediğimi söyledim. Ben zamana ihtiyacımızı olduğumuzu söylemiştim. Bu kadar kısa zamanda Galatasaray’a karşı ortaya koyduğumuz mücadele bizi sevindirdi. Takımımıza aşıladığımız motivasyon, kendine güveni ve Bursaspor forması giymenin ayrıcalığını futbolcularımda görmek istiyorum” açıklamasını yaptı.

“HER ŞEYİ ORTAYA KOYUP ANTALYASPOR MAÇINDA 1 PUAN ALABİLMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”
Medical Park Antalyaspor maçı ile ilgili de konuşan Alman çalıştırıcı, “Antalyaspor ile daha önce karşılaşmıştım. Zor bir müsabaka olacağını düşünüyorum. Antalya takımı ofansif yönüyle iyi futbolculardan kurulu olduğunu biliyoruz. Orada da her şeyi ortaya koyup önce bir puan alabilmek için mücadele edeceğiz. Ondan sonra idmanlarda çalıştığımız şeyleri sahada görüp, galibiyet için bize lazım olan şeyleri ortaya çıkaracağız ve galip geleceğiz. Herkes deplasmanda oynadığında çok çalışılması gerektiğini biliyor. Benim için büyük bir gösterge olacak. Kendi sahamızda taraftarla güç oluyoruz. Deplasmanda futbolcularımın nasıl performans göstereceğine bakacağım. Hangi takım olursa olsun bütün takımlar önce 1 puan için mücadele eder. Sonra ekstralarını ortaya koyar” açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe’nin cezası ile ilgili soruya cevap veren Daum, “Şuanda bu konu yüzde 100 olmadığı için bir şey söylemek istemiyorum. Bu konunun netleşmesi gerekir” cevabını verdi.

“TRANSFER KONUSUNDA ZAMANIMIZ KISITLI BU DURUM HOŞUMA GİTMİYOR”
Bursaspor’un kadrosunun yeterli olup olmadığı konusunda sorulan soruyu da yanıtlayan Alman çalıştırıcı, “Bu kadro yapısı benden yapılmadı. Fakat bu kadro ile çalışmak zorundayım. Benim işim geçmişe bakmak değildir. Bunu zaten medya önünde konuşmam. Bunları yönetim ile paylaşırım. Benim işim buradaki mevcut kadrodaki arkadaşlardan maksimum verim sağlamak. Bu benim işimdir. Kadromuzda bulunan birkaç futbolcular üst seviyededir. Tabi ki onlarda Avrupa’da oynamak ister. Bazı futbolcularımızı da oraya getirmek zorundayız. O benim işim ben burada kadroyu ayarlamam gerekiyor. Çok genç arkadaşlarımız var. İleride iyi futbolcu olacaklar. Benim işim budur. Bence futbolcular hakkında 2 hafta içerisinde yüzde yüz karar vermek doğru değildir. Bu kısa bir dönemdir. Yönetimle tabi ki konuştum. Hangi pozisyonlarda hangi mevkilerde futbolcu istediğimi yönetime sundum. Herkes buradaki yabancılar sayısını biliyor. Bu konumda Türk futbolcular daha da değerleniyor. Yabancılar sayısında kısıtlama ne derece doğrudur, Avrupa’da oynamak istediğinizde o derece tartışılır. Ama mecburen böyle çalışmak durumundayız. Yönetimle tamamen mevki üzerine konuştuk. Zamanımızda çok kısıtlı, o yüzden zor döneme girdi. Bu durum hoşuma gitmiyor. Her zaman bir yerlere gelmek için zamanın olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“MEVCUT KADROMA GÜVENİYORUM”
Menajerlerin her gün günlerce futbolcu önerdiğine değinen Daum, “Kadroyla ilgili 6 ay evvel planlarımı sunuyorum. 10 gün içerisinde bunları bir araya sıkıştırmak bizim için zor. Ama yapacak bir şey yok. Fazla zamanımız kalmadığı için en iyisini yapmaya çalışacağız. Transfer dönemi biteceği için bir sürü menajerler arıyor. Bir çok futbolcu ismi sunuyor. Çok kısa zaman içinde doğruyu yapmak önemlidir. En iyisini yapacağız. Bu durumdan şikayetçi değilim. Mevcut kadroma tamamen güveniyorum. Ben eminim futbolcularım üstüne koyup, kendilerine geliştirecek. Bizde sizin gibi kararı bekliyoruz. Avrupa’da oynama imkanız olursa bir sürü değişiklik olabilir. UEFA’dan gelecek kararı bekliyoruz. Benim tanıdığımda bir çok futbolcu var. Ama hepsinin mukavelesi var” diye cevapladı.

“CAS’IN VERDİĞİ KARARLAR TÜRK FUTBOLUNU DURDURAMAYACAK”
Fenerbahçe’nin cezası ile ilgili Daum, “CAS’ın Fenerbahçe açısından böyle bir ceza vermesine üzgünüz. Türk futbolu adına da üzülüyorum. Öbür yönden Fenerbahçe’nin katılmaması başka takımlar için şans doğurabilir. Ben her zaman sportif yönden buralara gelmeyi hedefleyen ve ön planda tutan insanım. Kararla değil sportif başarı ile istiyorum. Genel olarak Türk futbolunun kuvvetli olduğunu düşünüyorum. Tesisler ve statlar çok güzel. Gittikçe iyi oluyor. Alt yapılar gelişiyor. Türkiye’de çok önemli transferler oluyor ve çok iyi hocalar çalışıyor” diye cevapladı.

“MİLLİ TAKIMI BAŞARIYA SÜRÜKLEYECEK KİŞİ FATİH TERİM’DİR”
Türk futbolunu iyi gördüğünün altını çizen Daum, “Bu kararlar Türk futbolunu durduramayacak. Fatih hocama da buradan çok başarılar diliyorum. Milli takımın canı gönülden başarı olmasını istiyorum. Birisi milli takımı başarıya sürüklerse oda Terim’dir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA