Beşiktaş-tromsö Maçının Ardından

UEFA Avrupa Ligi Play-off rövanş maçında Beşiktaş, kendi sahasında Norveç temsilcisi Tromsö'yü 2-0 mağlup ederek gruplara kalmaya hak kazandı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, daha önceden sezonun en önemli karşılaşmalarından birini oynayacaklarını söylediğini hatırlatarak, “Bunun en büyük sebebi ilk maçı 2-1 kaybetmiştik. Rövanşta da işi kolaylayabilmek için 3 gol atmamız gerekiyordu. Bu da kolay bir şey değil. Bir de Norveç takımı varsa bu o kadar kolay olmuyor. İlk yarıda ceza alanına yeterince giremedik; ama oyunun kontrolü bizdeydi. İkinci yarı başlangıcında daha çok ceza alanına girdik, daha çok orta yaptık. Baskımızı daha çok arttırdık. Oyuncu değişikliğimizi de sonuç verdi. 3. golü bulsaydık fişi çekmiş olacaktık. Rakip takım da son 10 dakika risk aldı, bizim oyuncularımız da yoruldu. Sonuç olarak hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Hedefimiz de burayı hasarsız geçip UEFA'da gruplara kalmaktı. Bunu da başardık” dedi.

UEFA'dan siyah-beyazlı takıma yarın gerçekleştirilecek olan kura çekimine gelmemeleri yönünde kulübe bir mektup geldiğinin sorulması üzerine Bilic, “Karar ne olur bilmiyorum. Neticede bizim elimizde olan bir şey değil. Olumsuz karar çıkarsa bize ve oyunculara çok büyük haksızlık olur. Buraya gelen 60 bin taraftara çok büyük haksızlık olur. Bu karar dün açıklanmalıydı ya da daha önce açıklanmalıydı. Yarın açıklanacak olması hiç adil değil. Fakat ben dışarıya atılacağımızı düşünmüyorum. Takımımızın dışarıya atılacağını düşünmüyorum” cevabını verdi. Kanadalı oyuncu Atiba Hutchinson'un performansıyla ilgili olarak Bilic, “Performansıyla bu sezon ligde öne çıkan oyunculardan biri. Benim ve teknik heyetin bildiği bir futbolcuydu. Bonservis bedeli de verilmeden kadroya katıldı.

Taraftarların ve takım arkadaşlarının performansına gösterdiği reaksiyon, bizim için yeterli veriler. Beklentilerimizin gerçekleştiğini görmek mutluluk verici” diye konuştu.

TROMSÖ CEPHESİ
Tromsö Teknik Direktörü Agnar Christensen, maçın son 15 dakikasında baskı kurduklarını söyleyerek, “Birkaç pozisyon bulduk ama gol yapamadık. Öğrencilerim iyi mücadele etti onları kutluyorum” dedi.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) yarın Beşiktaş'la ilgili kararını açıklayacağının hatırlatılıp, bunun kendilerini nasıl etkilediğinin sorulması üzerine Christensen, “Biz CAS kararını düşünmüyoruz. Bizi etkilemedi. En iyi şekilde oynamak için sahaya çıktık. CAS kararı için yarını bekleyip göreceğiz” yanıtını verdi.

Bir basın mensubunun, UEFA'nın Beşiktaş Kulübü'nden yarınki kura çekimine gelmemelerini istediğini, kendilerine de herhangi bir çağrıda bulunulup bulunmadığını sorması üzerine Christensen, “UEFA'dan herhangi bir haber almadık. Beşiktaş'a saygı duyuyoruz, iyi bir antrenörünüz ve takımınız var. Biz CAS kararı ile ilgilenmedik, tek düşüncemiz maçtı” şeklinde cevapladı.

Kaynak: İHA