Avrupa'da Yılın En İyi Oyuncusu Kim Olacak?

MONACO - Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin , 2011 yılından bu yana verdiği Avrupa'da yılın en iyi oyuncusu ödülü bu akşam sahibini bulacak.

UEFA üyesi ülkelerden seçkin medya kurumlarının spor muhabirleri ve editörlerinden oluşan 53 kişilik jüri, Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi, Real Madrid'in Portekizli oyuncusu Cristiano Ronaldo ve Bayern Münih'in Fransız yıldızı Frank Ribery arasında karar verecek.

Grimaldi Forum Salonu'nda gerçekleştirilecek oylamada, Bosna Hersek adına, Anadolu Ajansı Balkanlar Bölge Müdürlüğü Spor Editörü Bakir Tiro oy kullanacak.

-Lionel Messi-

Geçtiğimiz yıl takımıyla İspanya Ligi'nde mutlu sona ulaşan Arjantinli yıldız, 11'i UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere oynadığı 43 maçta 3 bin 443 dakika sahada kalırken, 54 gol atıp, 14 asist yaptı.

Yüzde 86,2 başarılı pas oranıyla oynayan Messi, 43 maçın 31'inde galibiyet, 7'sinde beraberlik ve 5'inde ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

-Cristiano Ronaldo-

Portekizli yıldız oyuncu, geçen sezon hiçbir kulvarda kupa alamazken, attığı 12 golle UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gol kralı oldu.

İspanya Ligi'nde de sezonu 34 golle tamamlayan Ronaldo, toplamda 46 gol atarak, kendi adına başarılı bir sezon geçirdi. Real Madrid forması altında 12'si UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere 46 maça çıkan yıldız, 3 bin 798 dakika sahada kaldı. Geçen sezonu 11 asistle tamamlayan oyuncu, yüzde 77,99 başarılı pas oranıyla oynadı. Ronaldo, takımıyla çıktığı maçlarda, 30 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 8 beraberlik elde etti.

-Frank Ribery-

Bu yıl ilk kez Avrupa'da yılın en iyi oyuncu ödülü finalinde yer alacak Fransız oyuncu, geçen sezon Bayern Münih formasıyla tüm kupaları almıştı.

Ribery, Bayern Münih forması ile UEFA Şampiyonlar Ligi'ni, Almanya 1. Ligi şampiyonluğunu ve Almanya Kupası'nı kaldırdı. Fransız yıldız, forma giydiği 40 maçta, 2 bin 962 dakika sahada kaldı. Rakip filelere toplam 11 gol bırakırken, 16 da asist yaptı. Yüzde 85,8 başarılı pas yüzdesiyle oynayan Ribery, forma giydiği 39 maçın, 35'inde galibiyet, 3'ünde beraberlik ve 2'sinde ise mağlubiyet elde etti.

UEFA'nın 2011 yılından bu yana organize ettiği Avrupa'da yılın en iyi oyuncu ödülünü, ilk yıl Barcelonalı yıldız Messi kazanmıştı. Ödül geçen yıl ise yine Barcelona'dan İspanyol orta saha oyuncusu Andres Iniesta'ya verilmişti.

Kaynak: AA