Amatör Oyuncudan "süper" Transfer

AYDIN - Aydın Işıklı Demirspor'da 6 yıldır forma giyen 15 yaşındaki forvet oyuncusu İlker Kırbaş, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nin altyapısına transfer oldu.

Germencik'in Turanlar köyünde çiftçilik yapan bir ailenin oğlu olan İlker Kırbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine Monacolu Radamel Falcao'yu örnek aldığını ve hedefinin de Fenerbahçe'de oynamak olduğunu söyledi.

Futbola 9 yaşında Işıklı Demirspor'da başladığını kaydeden Kırbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hocam İbrahim Gülümser'in üzerimde çok emeği var. Gençlerbirliği seçmelerine gittik, yöneticiler beni beğendi ve Ankara'ya davet etti. Bir süre antrenmanlara çıktım, teknik adamlar beni izlediler ve olumlu sonuç verdiler. En geç 15 Eylül'e kadar kulübe gelmemi istediler. Biz de hazırlıklarımız yapıyoruz. Bir hafta sonra babamla Ankara'ya gideceğiz."

Baba Ergün Kırbaş ise yıllarca oğlunu motosikletle Germencik Turanlar köyündeki okuluna götürdüğünü ve elinden gelen her şeyi yaptığını belirterek, "Oğlum İlker'in gerçekten yetenekli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Oğlum eğitimine Ankara'da devam edecek. Gençlerbirliği Türkiye'nin güzide kulüplerinden birisidir. Oğlum da burada iyi bir futbolcu olarak, istediği hedefe ulaşacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA