2013-2014 Coca-cola Gelişim Liglerinde Gruplar Açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından organize edilen Coca-Cola Gelişim Ligleri’nin 2013-2014 sezonu grupları belli oldu.

Bölgesel oynanacak U14, U15, U16, U17 ve U19 yaş kategorilerindeki gruplar ile 18 takımlı U17 ve U19 Elit Akademi Ligi gruplarında müsabakalar, takım sayıları göz önünde bulundurularak farklı devre sayısında oynatılacak. Yeni Malatyaspor’un da yer aldığı Çukurova Grubunda U-14, U-15, U-16 Ligi 3’er devre oynanacak. Yeni Malatyaspor'un da mücadele ettiği Çukurova-Anadolu Grubu’nda U-17, U-19 Liginde de müsabakalar 3 devre oynanacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor Altyapı Teknik Sorumlusu Murat Uçkun, akademi liglerinde mücadele etmelerinin hem Yeni Malatyaspor kulübüne hem de sporculara büyük katkı sağladığını söyledi.

Küçük yaştaki sporcuların gelişimleri adına Coca-Cola Gelişim Ligleri’nde yer almayı önemsediklerini kaydeden Uçkun, profesyonel takımla futbolcu kazandırma adına önemli bir organizasyon içerisinde olduklarını ifade etti.

Uçkun, futbolcuların profesyonel takım oyuncusu gibi deplasmanlara gidip, çim sahada mücadele ettiğini belirterek, liglerin küçük yaştaki sporcuların futbol yaşamlarına büyük yarar sağladığını söyledi.

Yeni Malatyaspor’un U-17, U-19 Bölgesel Gelişim Ligi Çukurova-Anadolu Grubundaki rakipleri şöyle: Anadolu Selçukluspor, Adana Demirspor, Gaziantepspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Hatayspor, Kayseri Erciyesspor, Sanica Boru Elazığspor, Tarsus İdman Yurdu ve Torku Konyaspor.

Yeni Malatyaspor’un 2013-2014 Coca-Cola Bölgesel Gelişim U-14, U-15 ve U-16 Ligleri Çukurova Grubundaki rakipleri şöyle: Adana Demirspor, Gaziantepspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Hatayspor, Kayserispor, Kayseri Erciyesspor, Sanica Boru Elazığspor, Tarsus İdman Yurdu.

Kaynak: İHA